Izvor: Press arhiva vesti 13.10.2016

Prvih 100 dana: Evo koliko je pobijeno ljudi na FIlipinima za ovo vreme

Press 13.10.2016
Prema izveštajima u tri meseca vladavine Rodriga Dutertea ubijeno 3.700 osoba, a 26.000 ih je uhapšeno. U prvih 100 dana mandata kontroverznog filipinskog predsednika Rodriga Dutertea u toj je zemlji ubijeno 3.700 osoba. Duterte je u predizbornoj… »

Muškarcima: Evo zašto ne bi trebalo da ga držite u džepu...

Press 13.10.2016
Pažljivo pročitajte, pa i sami vidite... Ovi nalazi su naveli vodećeg britanskog eksperta za neplodnost da savetuje muškarcima da budu manje zavisni od svojih telefona. Stručnjaci upozoravaju da muškarci koji koriste telefon makar sat vremena dnevno… »

Gangster sa dušom: Šta je Al Kapone pisao svom sinu?

Press 13.10.2016
Pismo na tri strane Kapone je poslao sinu Albertu, poznatom kao Soni, iz zloglasnog zatvora Alaktraz. Pismo američkog gangstera Al Kaponea, koje možda pokazuje njegovu nežniju stranu, biće ponudjeno na aukciji u Kembridžu, u državi Masačusets, a… »

Zašto bi Vaše dete trebalo da se dosađuje: Evo razloga...

Press 13.10.2016
Mada se na dosadu gleda kao na negativnu pojavu, ona u stvari može biti veoma korisna. Pored knjiga, računara, igrica, sporta...roditelji čine sve da svojoj deci ispune život. Pitate li se šta bi se desilo da Vam de deca dosađuju? Istraživanje je… »

Naučno dokazano: Televizija utiče na plodnost, evo i kako...

Press 13.10.2016
Koristeći seme i uzorke krvi 1.210 muškaraca, istraživači su pronašli da su oni koji su gledali po pet ili više sati TV-a dnevno imali u proseku 37 miliona spermatozoidapo mililitru, dok su oni koji nisu toliko gledali televiziju imali 52 miliona… »

Granice se pomeraju: Rođena beba sa tri roditelja!

Press 13.10.2016
Stručnjaci su objavili tekst o rođenju dečaka sa "tri roditelja" pet meseci posle rođenja, kada su mogli pouzdano da potvrde da je eksperiment uspeo. Rođena je prva beba sa DNK tri roditelja, korišćenjem naučne tehnologije mitohondrijska donacija… »

Ženama: Evo kako sa 50 godina da imate dete...

Press 13.10.2016
Naučnici su uzeli obogaćenu krvnu plazmu koja podstiče rast tkiva ubrizgali je u jajnike žena kod kojih je proces menopauze počeo. Naučnici su objavili da su otkrili način kako preokrenuti proces menopauze. Otkriće je odmah proglašeno jednim od… »

Kako naučiti psa da ne laje previše

Press 13.10.2016
Psi laju iz različitih razloga: kada žele da upozore drugu životinju ili nas na opasnost, kada su uzbuđeni ili žele da se igraju, a ponekad nemaju konkretan razlog za to... foto: b92.net Ako pas laje bez nekog konkretnog razloga, to može… »

10 holivudskih mitova u koje svi verujemo

Press 13.10.2016
Iako znamo da holivudski filmovi nisu istinita svedočanstva, ponekad ih toliko često gledamo da smo pojedina pravila 7. umetnosti prihvatili kao stvarnost. foto: kurir.rs U filmovima hloroform instant obeznani "žrtvu" na nekoliko sati, ali je stvarnost… »

Otkriveno koji parovi imaju bolji seks: Da li ste među njima?

Press 13.10.2016
Seks je postao sve prisutnija tema u našem društvu, dok je ranije bio ograničen samo na muške priče. Foto:B92.net S obzirom na to da su stvari vezane za seks postale opuštenije nego ranije, to će biti zapravo ono što će nam i poboljšati te… »