Arhiva vesti 27.10.2016

Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

RTS 27.10.2016
Kada smo snimali seriju, nismo mislili da će se sve ovako događati 40 godina kasnije, ali život je nepredvidiva kategorija, rekao je glumac Branko Cvejić za vreme potpisivanja knjige „Grlom u jagode – 40 godina TV serije“ na beogradskom Sajmu… »

Šarčević: Sankcije za direktore škola koji nisu preuzeli tehnološke viškove

Novi magazin 27.10.2016
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je večeras da će direktori škola koji nisu preuzeli tehnološke viškove snositi odgovornost za to. "Protiv njih će se voditi postupak. Da li će to biti disciplinski postupak, da li raskid radnog… »

Zbog uvrede Janša mora da plati odštetu novinarki

RTS 27.10.2016
Bivši slovenački premijer Janez Janša moraće da plati kaznu u iznosu od 6.000 evra zbog uvreda na račun novinarke slovenačke televizije, odredio je okružni sud u Velenju. Prema nepravosnažnoj presudi, na koju šef slovenačke opozicije ima pravo… »

Joksimović: Pročitajte dokument

Dnevnik 27.10.2016
– Sporazum o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan ni na koji način ne prejudicira pitanje statusa Kosova – izjavila je sinoć ministarka zadužena za evropske integracije. Jadranka Joksimović. – Zamoliću sve političke partije da se ne bave… »

Sji je jezgro partije

Dnevnik 27.10.2016
PEKING: Vladajuća kineska Komunistička partija označila je danas predsednika Sjia Đinpinga „jezgrom partije”, što je titula koju ranije nije imao. i stavlja ga u poziciju još veće moći uoči ključnog partijskog kongresa sledećeg meseca. U… »

Je li Amerika banana država?! (foto, video)

Mondo 27.10.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je kao "histeriju" optužbe upućene Rusiji da pokušava da utiče na izbore u SAD favorizujući republikanskog kandidata Donalda Trampa na štetu Hilari Klinton. Foto: Maxim Blinov/Sputnik, Kremlin Pool Photo via… »

Le: Samoubistvo na groblju!

OK radio 27.10.2016
LESKOVAC – Beživotno telo mladića starosti oko 30 godina pronađeno je u četvrtak oko 16 časova na Svetoilijskom groblju u Leskovcu, potvrđeno je Jugmedii u policiji. Mladića su, kako nezvanično saznajemo, mrtvog sa pištoljem u rukama pronašle… »

Od 31. oktobra aviolinija Niš-Bratislava

RTV 27.10.2016
BEOGRAD - Od 31. oktobra biće uvedena aviolinija Niš - Bratislava, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da će država nastaviti da ulaže u niški aerodrom "Konstantin Veliki". Avionska karta će koštati oko 20 do 30 evra, a leteće… »

Endava: IT zajednica treba da se bori za više, a ne manje podsticaja

StartIt 27.10.2016
Endava je objavila svoj zvaničan stav o subvencijama za IT firme koje dodeljuje Ministarstvo privrede — u članku koji je napisala direktorka Branka Radovanović, iznose stav da IT industrija treba da se bori i prijavljuje za više podsticaja. Kada smo… »

Deci moramo probuditi maštu da bi čitala

Radio 021 27.10.2016
Mi moramo da živimo ovaj trenutak, da pratimo fejsbuk, instagram, nove kanale komunikacija, ali zadatak dečijeg pisca je da osvetljava arhetipe vrednosti kao što su ljubav, dobrota, saosećajnost, solidarnost, rekla je spisateljica za decu Jasminka… »