Kultura arhiva vesti 05.11.2016

U Parizu održan koncert "Približavanje senzibiliteta"

B92 05.11.2016
Koncert srpske i francuske klasične muzike pod nazivom "Približavanje senzibiliteta" održan je u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Dela za sopran i klavir srpskog kompozitora Miloja Milojevića i francuskog impresioniste Kloda Debisija izveli su… »

Sjaj riznice iz Smederevske Palanke

Večernje novosti 05.11.2016
Dragocena dela srpskih modernista na izložbi pod nazivom "Predstave čoveka" u Domu vojske. Pred publikom 70 vrhunskih dela sa temom portreta, akta, figure i kompozicije. JEDNA od retkih zbirki u Srbiji, sa bogatim, zaokruženim i reprezentativnim… »

London: Na aukciji Malerova partitura

B92 05.11.2016
Londonska aukcijska kuća Sotbi će 29. novembra na aukciji ponuditi originalnu partituru Druge simfonije Gustava Malera, poznatu i kao simfoniju Uskrsnuća, a njena cena iznosiće 3,5 miliona funta, objavili su danas iz te aukcijske kuće. Rukom pisana… »

Milan nas je napustio pre 22 godine

Alo 05.11.2016
Milan Mladenović, frontmen benda "EKV", preminuo je na današnji dan pre 22 godine. Milan Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a u šestoj godini sa roditeljima se preselio u Sarajevo. U Sarajevu je živeo nekoliko godina, a zatim… »

(Foto) kao od majke rođen: Robi Vilijams se skinuo za naslovnicu gej magazina!

Kurir 05.11.2016
Robi Vilijams je svoje obožavaoce navikao na iznenađenja, ali poslednji potez koji je uradio zaista je hrabar! Naime, on jepozirao za naslovnu stranu jednog magazina i to potpuno go! Ovo nije prvi put da se Robi fotografiše kao od majke rođen, ali… »

Dečak iz vode: Na današnji dan umro je Milan Mladenović, najveći pesnik beogradskog asfalta

Kurir 05.11.2016
Milana Mladenovića ili smatraju besmrtnim legendarnim umetnikom, srpskim Džimom Morisonom, ili ga pljuju kao čoveka koji je zalutao u lavirint zavisnosti. Na današnji dan, pre 22 godina preminuo je jedan od najznačajnijih muzičara na ovim prostorima… »

Balkan je kulturna kolevka Evrope

Večernje novosti 05.11.2016
Dragan Jovanović Danilov o romanu “Šta sneg priča”, našoj stvarnosti i prošlosti koja nas opterećuje: Prestanimo da se hranimo perverznom metafizikom žrtve i da pribavljamo romantizam patnje. U romanu “Šta sneg priča” u izdanju… »

'Doživotna kazna': Sudbina zatvorenog Palestinca na filmu

Al Jazeera 05.11.2016
Film 'Doživotna kazna' bavi se životom palestinske majke koja već tri decenije čeka da njen sin bude oslobođen. Piše: Mervat Sadiq Pedesetominutni film Doživotna kazna govori o sudbini Palestinca Karima Younisa (58) koji je u januaru 1983. godine… »

BOŽANSTVENA KOMEDIJA

Danas 05.11.2016
dva igrokaza. Ha, ha, ha, ha, ha... (Dante) Prvi igrokaz SUSRETI ČETVRTKOM Četvrtak. U Veliku salu Skupštine Republike Srbije stupa Premijer. (aplauz) Premijer seda. (aplauz) Premijer namešta naočare. (aplauz) Premijer se meškolji. (aplauz) Premijer… »

(Video) Domino dama: Sado-mazo snimak poznate glumice izazvao histeriju na internetu

Kurir 05.11.2016
Kejli Kuoko, zvezda "Štrebera" jedna je od miljenica muške populacije, a evo i zašto. U jednoj od novijih epizoda popularnog sitkoma, Peni i Lenard se pojavljuju u Šeldonovom snu u kom njegovu sobu pretvaraju u domino SNM fantaziju. Seksi izdanje… »