Kultura arhiva vesti 05.11.2016

Izložba “No pasaran”otvorena u legatu Čolaković na Dedinju

Studio B 05.11.2016
Izložba pod naslovom “No pasaran”otvorena u legatu Čolaković na Dedinju, podseća publiku na stvaralaštvo akademika , umetnika i profesora Đorđa Andrejevića Kuna. Izložba podseća publiku na agažovani rad profesora Đorđa Andrejevića Kuna u… »

(Foto) deca se podelila: Šajlo i Paks žele da žive sa Bredom, ostali sa Anđelinom

Kurir 05.11.2016
Anđelina Džoli želi puno starateljstvo nad decom koju ima sa Bredom Pitom, ali to osećanje ne dele svi članovi porodice. Deca trenutno žive sa Anđelinom, ali se šuška da 12-godišnji Paks i 10-godišnja Šajlo ipak žele da budu sa ocem… »

(Foto) holivudska majka: Novi film posvećujem svojoj usvojenoj deci

Kurir 05.11.2016
Iako retko priča o svojoj usvojenoj deci, Nikol Kidman otkriva da je ulogu u svom najnovijem filmu prihvatila upravo zbog njih. U novom filmu "Lion", slavna glumica glumi Sju, ženu čiji usvojeni sin traži biološku majku. Glumica je u braku sa kantri… »

Ne odustaje od borbe: Bred Pit traži zajedničko starateljstvo nad decom

Kurir 05.11.2016
Američki glumac Bred Pit traži od sudije da mu odobri zajedničko starateljstvo nad šestoro dece, koje ima u braku sa glumicom Andjelinom Džoli, od koje se razvodi, prenosi AP pozivajući se na dokumenta za razvod. Pitov zahtev uključen je u njegov… »

Ovu Piksarovu ptičicu ćete odmah zavoleti (VIDEO)

B92 05.11.2016
Pixar je napravio novi kratki film koji će vas oduševiti. Animirani film traje samo šest minuta i govori o gladnoj ptičici Pajper (sprudniku, Scolopacidae) koja još nije navikla da sama traži hranu. Ova šarmantna priča o hrabrosti delo je Alaan… »

Pomolite se i počnite: Sorentinov ''Mladi papa'' možda je i bolji nego što ste očekivali

Nedeljnik 05.11.2016
Sorentino u maniru karavađiste, slika ovaj narativ tako maestralno, od kadrova u kojima Leni nepomično sedi i dovršava cigaretu, do belih plahti koje se savršeno slažu uz svilenu papsku odoru; i, stvarno, nijedan drugi filmski režiser ne uspeva da… »

Sin Radoša Bajića otkrio sve šokantne detalje o čuvenoj seriji Selo gori, brkovima, svađama...

Kurir 05.11.2016
Sin Radoša Bajića, Nedeljko, otkrio je neverovatne detalje sa snimanja "Selo gori, a baba se češlja". Kad krenemo na sastanak, dogovaramo se sa "gde ćemo da sednemo da se svađamo?" kaže kroz osmeh o saradnji sa Radošem njegov sin Nedeljko, koji i… »

Sveže mleko iz dojki sa svežom spermom Marina Abramović poslužila vudu večeru Hilari Klinton!

Kurir 05.11.2016
Umetnica Marina Abramović našla se u centru skandala pošto je Vikiliks objavio dokumenta koji se odnose na elektronsku poštu Hilari Klinton i njenog šefa kampanje Džona Podeste. Naime, postojao je poziv Džonovog brata da prisustvuju večeri u kući… »

Pisarevu plaketa "Sima Cucić"

RTV 05.11.2016
NOVO MILOŠEVO - Đorđe Pisarev dobitnik je Plakete "Sima Cucić" za svoju prvu dečju knjigu, pod naslovom "Pozna večera za gospođu Fibi". Banatski kulturni centar po 9. put dodeljuje Nagrade i Plakete sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika književne… »

Krestićeva hronika života i nacije

Večernje novosti 05.11.2016
Akademik Vasilije Krestić predstavio je autobiografsko delo “Zapamćenja”. Knjigu otvara poglavlje o precima, staroj srpskoj porodici, koja se na tlu Banata nalazila još u srednjem veku. U godinama u kojima se nalazim osećam potrebu da zabeležim… »