Kultura arhiva vesti 19.11.2016

"Koen je pouzdani vodič kroz emotivna bespuća"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Odgovorni urednik Doma omladine Dragan Ambrozić rekao je da je Leonard Koen bio neponovljiv kantautor, ne samo jedna od dominantnih figura iz sveta muzike već i u svetu poezije i filma. Ogroman broj ljudi koji su rasli kroz muziku šezdesetih… »

Pisani izvori i živi narodni govor

Politika 19.11.2016
Temelji za prikupljanje rečničke građe postavljeni su u dokumentu pod naslovom „Poziv i uputstvo za kupljenje reči po narodu za Rečnik Srpske kraljevske akademije“. Ve­li­ki Reč­nik SA­NU osim lek­si­ke knji­žev­nog je­zi­ka… »

Glumci sa bine oštro kritikovali Pensa (VIDEO)

Beta 19.11.2016
Novoizabrani potpredsednik SAD Majk Pens sinoć je bio jedna od poslednjih poznatih ličnosti koja je prisustvovala brodvejskom mjuziklu "Hamilton", ali je prva kojoj je glumac sa bine uputio oštru kritiku. Glumac Brendon Viktor Dikson, koji igra Arona… »

Pirotski Mali Princ pobednik Festivala Mali Joakim u Kraljevu

Beta 19.11.2016
Festival pozorišta za decu i omladinu "Mali Joakim", održan je u Kraljevu, a pobedilo je pirotsko Narodno pozorište s predstavom "Mali Princ". Taj jedini festival predstava za decu i omladinu u Srbiji ove godine je prvi put organizovan kao zaseban i… »

Pomračenje Oskara: Ima li šanse reditelj koji je optužen za silovanje?

Blic 19.11.2016
Taman kad je izgledalo da će makar jedan film ove godine o Afro-amerikancima sigurno zaslužiti nominaciju za Oskara, reditelj, scenarista i glavni glumac "Rođenja nacije" (The Birth of a Nation), Nejt Parker, doživeo je pomračenje slave i u jednom… »

Dva koncerta Slobodana Trkulje

Blic 19.11.2016
U sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions Slobodan Trkulja i Balkanopolis biće jedini domaći umetnici koji će 5. i 6. decembra održati dva koncerta. Naš svetski poznati umetnik, koji fascinira publiku, kako svojim sviračkim umećem… »

(Video) Bila je popajeva oliva, onda je iščezla iz holivuda: A sad viđa mrtvog Robina Vilijamsa

Kurir 19.11.2016
Intervju sa glumicom Šeli Duval, koju pamtimo kao zvezdu filma "Isijavanje" i Olivu iz "Popaja", a više od 10 godina ne učestvuje u javnom životu, šokirao je javnost. Ona je bila deo jednog od najpopularnijih filmova osamdesetih godina, a danas ima… »

„Francuska nedelja“ do 22. novembra

Studio B 19.11.2016
U Beogradu je u toku „Francuska nedelja“ – manifestacija kojom se, u organizaciji Francusko srpske privredne komore, promoviše francuska kultura, gastronomija i poslovna kultura. Do 22. novembra, ljubitelje francuske kulture i članove francusko… »

Portret Nikolaja II 90 godina bio sakriven

B92 19.11.2016
Portret poslednjeg ruskog cara Nikolaja II slučajno je otkriven ispod portreta "oca Oktobarske revolucije" Vladimira Iljiča Lenjina, gde se nalazio skoro 90 godina, i uskoro će biti izložen u Sankt Petersburgu, saopštili su danas restauratori… »

Nik Gordon kriv za smrt ćerke Vitni Hjuston: Mora da plati 36.250.000 dolara!

Kurir 19.11.2016
Svetski mediji su u septembru izvestili da je usvojeni sin Vitni Hjuston, Nik Gordon, kriv za smrt njene ćerke Bobi Kristine Braun. Sud je sada naložio Niku da isplati porodici tragično preminule Bobi Kristine 36.250.000 dolara. Bobi, jedina ćerka… »