Kultura arhiva vesti 19.11.2016

U potrazi za Kim Džong unom: Kako je legendarni Verner Hercog pokušao da intervjuiše lidera Severne Koreje

Blic 19.11.2016
U karijeri dugoj pet decenija tokom koje je snimio preko 70 filmova, nemački reditelj Verner Hercog ispričao nam je neke od najmoćnijih priča ikada stavljenih na veliko platno, ali ni u 75. godini on ne namerava da uspori. Ni najnovije Hercogovo… »

Legenda živi!

Mondo 19.11.2016
Beogradski mangup, pisac, pevač i glumac Dušan Prelević Prele dobio je grafit u njegovom kraju, Crvenom Krstu. Inicijator ove akcije je Instagram senzacija i glumica Sandre Silađev Dinje, koja je nedavno na društvenim mrežama upitala da li bi neko… »

Seksi i uzbudljivo: Hrvatski balet posle 15 godina u Beogradu

Blic 19.11.2016
Balet Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba prvi put nakon 2002. dolazi u glavni grad! Biće to 4. aprila iduće godine u Operi Madlenianum, na 14. Beogradskom festivalu igre, rekla je za “Blic” Aja Jung. Direktorka BFI boravila je početkom… »

Zašto Niš nema muzej elektrotehnike? (VIDEO)

B92 19.11.2016
Iako nekada grad elektronike i sedište EI, giganta bivše Jugoslavije, Niš danas nema muzej elektronike. Prve televizore i radio aparate, koji su sačuvani samo u privatnim kolekcijama, Nišlije danas mogu da pogledaju samo na retkim postavkama. Na… »

“Tintin” za više od 1,5 miliona evra

Danas 19.11.2016
Crtež stripa "Tintin", iz epizode "Šetnja po Mesecu" iz 1954. godine, dostigao je danas rekordnu cenu od 1,55 miliona evra, na aukciji u Parizu. Belgijski autor Erže je na crtežu prikazao neustrašivog novinara Tintina, njegovog psa Sneška i… »

LAŽA I PARALAŽA

Danas 19.11.2016
pastiš. "E taj moj blentavi Milinko, taj što ume da napravi belaj to niko ne ume. Šana novinarka, ona što radi na kijosku kod pijace, reče mi juče da je napiso nekakvo pismo pa mu objavili prošle subote. I pokaza mi žena novine. Uzmem da… »

Manifestacija "Sremčevi dani" u Senti

RTV 19.11.2016
SENTA - U okviru kulturne manifestacije Sremčevi dani predstavljena je i knjiga Ruska emigracija u Senti. Promociju knjige nadahnutim izvođenjem upotpunio je hor Zavičajne fondacije „Stevan Sremac" iz Sente. I izložba slika ruskih autora itekako je… »

Dr Nele postao Trampov stric

Alo 19.11.2016
„Predstava je toliko dobra da publika neće imati vremena ni da se počeše”, najavljuje Dr Nele Karajlić večerašnji spektakl „FBI - Dosije ‘Tesla‘”, koji će premijerno biti izveden na Sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog… »

Održan šestomesečni pomen Valteru (FOTO)

Alo 19.11.2016
Porodica Živojinović obeležila je danas šestomesečni pomen legendi srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću. Da je Valter besmrtan potvrdili su prijatelji, ali i rodbina koji su se okupili danas oko 12 časova u Crkvi Pokrova Presvete… »

Zločin i kazna u DOB-u

Danas 19.11.2016
Međunarodni festival Ekstravagantna tela: Zločin i kazna, koji kroz umetničke produkcije, žive događaje, performanse, predstave, razgovore i radionice kritički preispituje društvene odnose ... ...koji oblikuju kategoriju kriminala i odvajaju… »