Izvor: Dnevnik arhiva vesti 20.12.2016

„Vesela alhemija” Zimzarija

Dnevnik 20.12.2016
Novosadske dečje Zimzarije šeste po redu, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra „Deci na dar” biće svečano otvorene u petak, 23. decembra u 11 časova Pozorištu mladih. (Ignjata Pavlasa 4) i trajaće sve do 13. januara na preko trideset… »

Skupo plaćen za mršav učinak

Dnevnik 20.12.2016
Kada je dolazio u Partizan, leta ove godine, Nikola Đurđić je najavljivan kao veliko pojačanje. Nedeljama se pisalo o njegovom dolasku u Humsku, bez pokrića, jer iskusni napadač nije imao bog zna kakvu karijeru iza sebe. Zbog toga se niko nije… »

Nema povrata za bebe, stiže roditeljski dodatak

Dnevnik 20.12.2016
Izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrednost ukida se pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe jer će to pitanje biti regulisano Zakonom o. finansijskoj podršci porodici sa decom, koji priprema Vlada Srbije. Zakonom o… »

Strani lideri Merkelovoj: Evropa zajedno protiv terorizma

Dnevnik 20.12.2016
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas telefonom sa liderima francuske, Turske, Italije, Grčke, Poljske, Švedske i Španije o pogubnom napadu. na Božićnom vašaru u Berlinu, a oni su istakli potrebu za evropskom solidarnošću… »

Računi direktno od „Vodovoda” i „Čistoće”

Dnevnik 20.12.2016
ZRENjANIN: Posle Nove godine građanima Zrenjanina stići će još samo jedanput račun sa potpisom Zrenjaninske objedinjene naplate (ZONA), a od februara javna preduzeća. „Čistoća i zelenilo” i „Vodovod i kanalizacija” samostalno će… »

Dva aršina za klevetu i galamu u sudnici

Dnevnik 20.12.2016
Kada ljudi nemaju poverenja u pravosuđe, ne možemo govoriti ni o vladavini prava. Građani će se ponašati u skladu sa pravnim normama onda kada imaju poverenja u pravosuđe. i generalno uzev u pravni sistem, pa je prema tome, poverenje u pravosuđe… »

Italijani zapošljavaju još 100 radnika

Dnevnik 20.12.2016
Srpski premijer Aleksandar Vučić prošle nedelje posetio je regiju Veneto u Italiji. Upravo iz te regije dolazi deo italijanskih kompanija koje su usložile svoj kapital. na srpsko tržište, poput “ Geox-a”, “Benetona”, “ Calzedonije”. Za… »

Narodnoj kuhinji u Senti donacija kompanije JTI

Dnevnik 20.12.2016
SENTA: Za oko 500 građana Sente obezbeđen je obrok iz Narodne kuhinje „Karitasa”, kojoj je Japan tobako internešnel (JTI) obezbedila donaciju u namirnicama. Operativni direktor fabrika JTI u Senti Ažajip Kožahmetov juče je posetio Narodnu… »

Srpske firme neće Luku Bar

Dnevnik 20.12.2016
Tender za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar završava se u sredu u podne. Naime, država Crna Gora raspisala je 19.oktobra tender za prodaju 30 odsto akcijskog kapitala. Luke Bar, koja se nalazi u vlasništvu crnogorske vlade, po početnoj prodajnoj ceni… »

Nestanak devojčice iz Sente još nerazjašnjen

Dnevnik 20.12.2016
U Senti još uvek su nerazjašnjene okolnosti nestanka devojčice Barbare V. (15), učenice prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole, ali je moguće da će se bar deo misterije. razrešiti uskoro. Za sredu je najavljeno da će se u Policijskoj stanici u… »