Izvor: Dnevnik arhiva vesti 26.01.2017

Konačan broj poginulih u snežnoj lavini 29 osoba

Dnevnik 26.01.2017
RIM: Broj poginulih u ruševinama hotela "Rigopiano" u središnjoj Italiji, na koji se sručila snežna lavine prošle nedelje dostigao je 29, nakon što su. poslednja tela izvučena iz hotela, saopštili su danas vatrogasci. Kako prenosi AP, vatrogasci… »

Ljajić: Do sredine marta novi model ekonomske diplomatije

Dnevnik 26.01.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je najavio danas da će do do sredine marta biti predložen novi model ekonomske. diplomatije u Sribji, koji će biti efikasniji i dosta jeftiniji. “Imamo iskustva sa prethodnim modelom koji… »

Vesna Prelić Ilić ponovo predsednik Ustavnog suda Srbije

Dnevnik 26.01.2017
Sudija Vesna Prelić Ilić ponovo je izabrana za predsednika Ustavnog suda Srbije na mandat od tri godine, objavljeno je na sajtu tog suda. Za predsednika Ustavnog suda, Prelić Ilić prvi put je izabrana u januaru 2014. i tu funkciju je obavljala do… »

Radeta: Šešelj raskrinkao Jeremića

Dnevnik 26.01.2017
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izdao je knjigu „Vikiliks mi javlja – Drugi deo”, u kojoj su objavljene depeše ambasade SAD u Beogradu koje, kako smatra, dokazuju da su predstavnici vlasti, među kojima i predsednički kandidat Vuk… »

Poginuo muškarac, vozač automobila pobegao sa mesta

Dnevnik 26.01.2017
Muškarac star oko 60 godina poginuo je danas kada ga je na Novom Beogradu udario automobil čiji je vozač pobegao sa mesta nesreće, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako su naveli, muškarac koji je stradao još nije identifikovan. Nesreća se dogodila na… »

Putin pozvao na jačanje borbene sposobnosti oružanih snaga

Dnevnik 26.01.2017
MOSKVA: Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje borbene sposobnosti ruskih oružanih snaga, uključujući skraćivanje vremena za raspoređivanje vojnih jedinica. "Značaj kopnenih snaga zajedno sa avijacijom i mornaricom u vojnim… »

Grčki Vrhovni sud blokirao izručenje turskih vojnika

Dnevnik 26.01.2017
ATINA: Vrhovni sud Grčke blokirao je danas izručenje osam turskih oficira, koji su u julu pobegli u tu zemlju posle neuspelog pokusaja vojnog puča u Turskoj, prenose agencije. Presuda je u skladu sa argumentima tužilaca, koji su prošle nedelje… »

Tramp najavio sigurne zone u Siriji, Rusiju nije konsultovao

Dnevnik 26.01.2017
VAŠINGTON, MOSKVA: Predsednik SAD Donald Tramp najavio je da će uspostaviti sigurne zone za izbeglice u Siriji, ali o tome nije konsultovao Rusiju, javlja Rojters. Tramp je u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz rekao da će sigurno uspostaviti bezbedne zone u… »

Ivani Španović Februarska nagrada, Novom Sadu parkinzi i garaže

Dnevnik 26.01.2017
Atletičarka Ivana Španović dobitnica je Februarske nagrade Novog Sada za 2016. godinu, nakon što je danas, na svečanoj sednici, Skupština grada jednoglasno potvrdila njen izbor. Nakon svečane sednice, usledila je i radna, na kojoj je usvojen niz… »

Slanje koverti za nagradnu igru sa računima koštaće 23 dinara

Dnevnik 26.01.2017
Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Kako su kazali u tom ministarstvu… »