Izvor: Dnevnik arhiva vesti 26.01.2017

Srbija dobija tužioca za ratne zločine i šefove tužilaštava

Dnevnik 26.01.2017
Lista kandidata za izbor 35 šefova javnih tužilaštava u Srbiji, među kojima su i kandidati za tužioca za ratne zločine, prekjuče je kompletirana. Državno veće tužilaca poslalo je Vladi Srbije kandidate za preostala četiri javna tužioca u… »

Industrija se vratila u Srem

Dnevnik 26.01.2017
Najveći rast prosečne neto plate u decembru prošle godine u Vojvodini zabeležen je u Sremu – 26,6 odsto. U sedam sremskih opština decembarske plate su od 16 do 34 odsto veće. nego u novembru pa je otuda čak u četiri prosečna zarada veća od… »

Nemačka: Šest godina zatvora za marokansku tinejdžerku

Dnevnik 26.01.2017
BERLIN: u Nemačkoj osudio je na šest godina zatvora tinejdžerku marokanskog porekla, koja je po nalogu "Islamske države" nožem zbola policajca na železnickoj stanici. Safija S. (16) osuđena je na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva i zbog… »

„Amčamps – Mladi lideri promena”

Dnevnik 26.01.2017
Četvrti ciklus edukativnog programa „Amčamps – Mladi lideri promena”, u kojem učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i mladi menadžeri. kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, svečano je… »

Prijateljstvo dve stare evropske zemlje

Dnevnik 26.01.2017
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić se, tokom dvodnevne državne posete Republici Portugal, susreo s predsednikom Vlade Antoniom Kostom. Nikolić je razgovarao. i s predsednikom parlamenta Portugala, koji je podržao Srbiju u procesu… »

Meč za budućnost srpskog fudbala

Dnevnik 26.01.2017
Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće lige, danas je preko Londona i Los Anđelesa otputovao u San Dijego na prijateljski meč sa selekcijom SAD koji je zakazan za 29. januar. Prijateljski meč u rajskoj Kaliforniji… »

Van der Belen preuzeo dužnost predsednika Austrije

Dnevnik 26.01.2017
BEČ: Aleksander van der Belen polaganjem zakletve preuzeo je danas družnost predsednika Republike Austrije. On je, pred članovima oba doma austrijskog parlamenta, rečima "zaklinjem se da ću poštovati i nadzirati Ustav i sve zakone Republike, kao i… »

Pritvor osumnjičenoj za krađe i prevare

Dnevnik 26.01.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi rasvetlili su više krivičnih dela teške krađe i prevare, izvršenih od jula 2016. godine do danas na štetu starijih, nemoćnih lica, uglavnom penzionera, i pronašli J. P. (42) s područja Sremske… »

Upoznali Barbarine roditelje sa dosadašnjom istragom

Dnevnik 26.01.2017
Roditeljima devojčice Barbare Vitez (15) iz Sente, koja je nestala 25. novembra prošle godine, danas je omogućen uvid u kompletnu dokumentaciju njenog slučaja, saopštio je MUP. U toku razgovora u Senti s direktorom policije Vladimirom Rebićem… »

Orlić: Srbija nema vremena za Jeremićeve dečije igre

Dnevnik 26.01.2017
Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić poručio je Vuku Jeremiću da se Srbija promenila od 2012. godine i da mora da se razvija, a ne da se on i njemu, kako je rekao, slične "dosovske glave" igraju sa životima njenih građana… »