Kultura arhiva vesti 26.01.2017

"Srezojević" Dragici Matejić - Šreder

RTV 26.01.2017
JAGODINA - Književnu nagradu "Dušan Srezojević", za 2016.godinu, dobila je pesnikinja Dragica Matejić Šreder iz Miloševa kod Jagodine. Šreder je rođena 1948. godine, živi i radi u Nemačkoj. Objavila je, na srpskom i nemačkom jeziku, 11 knjiga… »

Izložba „Jasenovac – pravo na nezaborav“ od sutra u Njujorku

Politika 26.01.2017
Povodom 75 godina od osnivanja Jasenovca, u Njujorku će sutra, 27. januara, na Dan holokausta i Dan Sv. Save, biti otvorena izložba koja je najavljena kao najveća postavka o Jasenovcu priređena ikada u inostranstvu. Izložbu „Istina o Jasenovcu –… »

Sutra slavimo svetog savu : Ovo svaki Srbin mora da zna!

iKragujevac 26.01.2017
Sveti Sava, po rođenju Rastko Nemanjić, je bio raški plemić iz vladarske porodice Nemanjića, uticajni diplomata i prvi srpski arhiepiskop. Bio je najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje i brat kraljeva Vukana i Stefana. Rastko Nemanjić se… »

Premijera predstave Vrapčić

iKragujevac 26.01.2017
U subotu, 28. januara na sceni Knjaževsko-srpskog teatra premijerno se izvodi predstava Vrapčić, po tekstu Nataše Ilić i u režiji Miloša Jagodića. Ovo je priča o životu Edit Pjaf. Predstava Vrapčić je realizovana u koprodukciji najstarijeg… »

"Zlatni Suncokret" Svetlani Slapšak: Spas života i savesti

Večernje novosti 26.01.2017
Prestižna književna nagrada dodeljena za roman "Ravnoteža" u izdanju "Lagune" NA svečanosti u "Tri šešira" Svetlani Slapšak (1948) uručena je ugledna "Vitalova" nagrada "Zlatni suncokret" za roman "Ravnoteža", u izdanju "Lagune". - Roman… »

(Video) Mir na silu: Holivudski glumac objavio rat Trampu, pa završio u zatvoru zbog nasilništva

Kurir 26.01.2017
Holivudski glumac Šaja Lebaf i pevač Džejden Smit, sin proslavljenog holivudskog glumca Vila Smita pre nekoliko dana započeli su anti-trampovsku izložbu pod imenom "Neće nas podeliti“ koja će trajati četiri godine. Međutim, stvari su već na… »

Besramno, intimno i strasno

Vesti online 26.01.2017
Lazar Ristovski (64) predstavio je u Beogradu drugu knjigu priča "Ulična akademija". To su, kako kaže sam autor "priče o strasti, ljubavi, nežnosti i smrti" i na neki način nastavak njegove prethodne knjige "Jednostavne priče". I ponovo se… »

Nigde se javno ne govori da su deca građani drugog reda

Danas 26.01.2017
Umesto dečije pameti na ovome svetu uglavnom vlada glupost odraslih. * Stručnjaci za jezik su vrlo ozbiljni odrasli koje naprosto ne razumem niti imam preveliku želju da shvatim način na koji kroje jezičnu politiku. Verujem u ravnopravnost dece i… »

Ana Sofrenović za "Blic": Deca me inspirišu da guram dalje

Blic 26.01.2017
Gala koncert Regionalne dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija” biće održan večeras (20) u Sava centru. Specijalni gosti biće glumice Ana Sofrenović i Jelena Gavrilović, zatim Hor dečjeg kulturnog centra Beograd i Minja Subota. - Ovo… »

Muškarci, neće vam biti dobro: Pogledajte kako nova brazilska mis najlepše zadnjice pleše sambu!

Kurir 26.01.2017
Video 25-godišnje vlasnice najlepše zadnjice u Brazilu objavljen je u na njenom Instagramu a za kratko vreme uspela je da zapali mreže i osvoji mnoge. Eriku na Instagramu prati više od 226.000 korisnika. Erika često učestvuje na brazilsikim… »