Kultura arhiva vesti 26.01.2017

Nisam dobro: Milena Dravić otvoreno progovorila o svojoj bolesti, evo šta je otkrila!

Srbija danas 26.01.2017
Poznata glumica je, između ostalog, objavila i gde se trenutno nalazi. Milena Dravić (76) je brojne svoje obožavaoce izuzetno zabrinula kad je otkriveno da je, zbog zdravstvenih tegoba, bila u bolnici. Legendarna glumica je, u kratkom obraćanju… »

Uhapšen muškarac koji je hakovao telefon Dženifer Lorens: Priznao zašto je objavio golišave fotke

Kurir 26.01.2017
Poznate ličnosti su često na meti hakera, koji kradu njihove privatne fotografije, a zatim ih obljavljuju ili preprodaju. Upravo to se desilo glumici Dženifer Lorens, čije su golišave fotografije ulgedale svetlost dana bez njene dozvole. Edvard… »

Ivan Tasovac ponovo na čelu Beogradske filharmonije

Srbija danas 26.01.2017
Bivši ministar kulture Ivan Tasovac vratio se na čelo Beogradske filharmonije. Bivši ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac, ponovo je postavljen za direktora Beogradske filharmonije. Dobili smo direktora koga smo želeli… »

Povratak kaseta

Nedeljnik 26.01.2017
Prodaja kaseta porasla je za 75 odsto u 2016. godini, pokazao je izveštaj „Nilsen mjuzika", kuće koja od svog osnivanja 1991. beleži prodaju muzike. Ne samo da se vinil vratio, već i kasete, čija je smrt odavno bila „gotova stvar", polako postaju… »

Ekskluzivni dokumentarci na festivalu Sedam veličanstvenih

N1 Info 26.01.2017
Trinaesti Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “Sedam veličanstvenih“ održaće se od 1. do 7. februara u velikoj sali Sava Centra. Izvor: N1info Organizatori najavljuju ovogodišnje izdanje kao jednu od najekskluzivnijih autorskih… »

SANU objavio godišnjak “Tribine”

RTS 26.01.2017
Srpska akademija nauka i umetnosti objavila je novi broj godišnjaka "Tribine", na 350 stranica, sa saopštenjima sa 22 tribine koliko ih je održano tokom protekle godine. Već pet godina, u januaru, kao prvo izdanje SANU, izlazi godišnjak "Tribine"… »

„Zlatni suncokret“ Svetlani Slapšak za roman“Ravnoteža“

Studio B 26.01.2017
Nagrada „Zlatni suncokret“, koju već dve decenije dodeljuje kompanija „Vital“, uručen je Svetlani Slapšak za roman „Ravnoteža“ u izdanju Lagune. Članovi žirija podsetili su još jednom da nagrađeni roman veoma dobro kombinuje sliku… »

Milena progovorila o bolesti

Alo 26.01.2017
Glumica Milena Dravić zabrinula je poštovaoce njenog lika i dela nakon što je otkriveno da je bila u bolnici. Legenda srpskog glumišta oglasila se u medijima i otkrila kako se sada oseća. Ona je u kratkom razgovoru za "Dnevni avaz" progovorila o svom… »

Bots and Bits – Izložba minijaturnih skulptura

Danas 26.01.2017
U Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad biće postavljena nesvakidašnja izložba pod nazivom Bots and Bits, autora koji se predstavlja pod pseudonimom Ko Ra. Otvaranje izložbe je zakazano za 30. januar u 20 časova. Iza pseudonima Ko Ra krije se… »

Novosti i Laguna poklanjaju: „Došljaci” Milutina Uskokovića; Poznati dobitnici

Večernje novosti 26.01.2017
Novosti i Laguna ponovo daruju čitaoce: Pet najbržih koji pošalju SMS dobiće na poklon prvi roman o urbanom Beogradu - „Došljaci” autora Milutina Uskokovića. Novosti i Laguna ponovo daruju čitaoce: Pet najbržih koji pošalju SMS dobiće na… »