Izvor: Politika arhiva vesti 06.05.2017

Cirih - najskuplji grad za ljubav

Politika 06.05.2017
NjUJORK - Nigde na svetu vas izlazak sa potencijalnim doživotnim partnerom neće koštati kao u Cirihu, koji je drugu godinu zaredom zauzeo prvu poziciju kada je u pitanju najskuplji izlazak, prema računici Dojče banke. Izlazak u Cirihu, bankarskom… »

MIP: Avion sa Lavrovom nije narušio vazdušni prostor Estonije

Politika 06.05.2017
MOSKVA/TALIN – Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je avion koji je prevozio ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u Finsku preleteo preko vazdušnog prostora Estonije, ali da on nije narušen, već je let dogovoren ranije i… »

Održane komemoracije u Harthajmu i Ašahu

Politika 06.05.2017
LINC - Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović položio je vence kod spomen ploče stradalim Srbima u nekadašnjem centru za eutanaziju u dvorcu u Harthajmu u opštini Alkoven. On je položio venac i… »

DS obeležila slavu, centralna proslava u Paraćinu

Politika 06.05.2017
Slavu Demokratske stranke - Đurđevdan, članstvo je danas obeležilo u opštinama i gradovima širom Srbije, a centralna proslava bila je Paraćinu, saopštila je Informativna služba stanke. Kako se navodi u saopštenju, domaćin slave bio je… »

Sputnjiku odbijene novinarske propusnice za ulazak u američki Senat

Politika 06.05.2017
VAŠINGTON – Ruskoj medijskoj kući Sputnjik odbijen je zahtev za izdavanje stalnih novinarskih propusnica za ulazak u američki Senat, prenosi Politiko. Kako je kazao direktor senatske službe zadužene za kontakte sa medijima, Džastin Vilson… »

Đurđevdan kod Stevana

Politika 06.05.2017
Tradicionalni susret „Đurđevdan kod Stevana” – sećanje i poetski pozdrav Stevanu Raičkoviću (1928–2007), već deset godina održava se 6. maja, na Kalemegdanu, kod biste Stevanove. I ove godine, u 11 časova, okupiće se prijatelji, pesnici… »

Voždovac i Zvezda na krovu

Politika 06.05.2017
Dva kluba će se sastati danas u 34. kolu domaćeg šampionata (17 č). Na dva meča protiv Voždovca, odigrana u prvom delu šampionata, fudbaleri Crvene zvezde imaju stopostotan učinak. Danas će se sa istim rivalom sastati na stadionu „Tržni… »

Cipras traži podršku za nove mere štednje

Politika 06.05.2017
Pred odlučujuće glasanje u parlamentu, grčki premijer ima muka da ubedi i sopstvenu stranku u nužnost novih rezova. Od našeg dopisnika Atina – Premijer Cipras je na teškom zadatku. Naciju, sopstvenu partiju i opoziciju u vrlo kratkom roku od samo… »

Srbiji je potreban novi sistem Lola

Politika 06.05.2017
Podsećanje na istoriju fabrike u Železniku nameće potrebu za novom industrijalizacijom i modernizacijom zemlje. – Mantre neoliberalnih recepata ekonomskog razvoja ne treba da budu prepreka. Nedavno predstavljanje monografije o Fabrici teških alatnih… »

Legat profesora Aleksandra Kostića u gročanskom muzeju

Politika 06.05.2017
Bogata zbirka beogradskog naučnika i jednog od osnivača Medicinskog, Veterinarskog i Farmaceutskog fakulteta koja obuhvata paleontološke nalaze i arheološki period od neolitske starčevačke kulture do novog veka uskoro će biti u Gročanskoj… »