Izvor: Vesti online arhiva vesti 14.05.2017

Kurdi dobri i sa Moskvom i sa Vašingtonom i sa Asadom

Vesti online 14.05.2017
Kurdske snage su nekoliko godina unazad favoriti američke administracije, koja ih podržava i naoružava. Zastave Sirije i Rusije zavijorile su se u području Afrin, u provinciji Alepo, koja se nalazi pod kontrolom snaga sirijskih Kurda u neposrednoj… »

Bugarin izveo tenisku magiju (VIDEO)

Vesti online 14.05.2017
Kada se pojavio na Turu bugarskog tenisera nazvali su “bejbi Federer” jer je stilom igre podsećao na Švajcarca, ali Grigor Dimitrov nije opravdao očekivanja javnosti i daleko je od onoga što je Rodžer radio u njegovim godinama. Ipak, talenat je… »

Novak stigao na omiljeno odredište, publika uživala (VIDEO)

Vesti online 14.05.2017
Najbolji kontakt sa navijačima Novak Đoković ima na turniru u Rimu na kom je trijumfovao četiri puta (2008, 2011, 2014. i 2015. godine), a koliko ga ljubitelji tenisa vole u glavnom gradu Italije videlo se i danas na prvom treningu. Iako je još juče… »

VIDEO: Policajac izazvao veliki pad na "Điru" i eliminisao dva favorita

Vesti online 14.05.2017
U nedelju je na trci “Điro d Italija” vožena deveta etapa, posle koje su iz trke za roze majicu i pobedu i generalnom plasmanu ispali članovi ekipe Skaj Gerent Tomas i Mikel Landa. Naime, na 14 kilometara do cilja desio se veliki pad u kom je… »

Albancima opasne i srpske kuće

Vesti online 14.05.2017
U Srpskoj ulici u kojoj se nalazi i crkva Uspenja presvete Bogorodice, smišljeno se i organizovano nastavlja rušenje srpskih domaćinstava, saopštilo je Udruženje Đakovčana. - Nakon što su izgrađene dve zgrade na starom pravoslavnom groblju u… »

"Sa diktaturom nema kompromisa"

Vesti online 14.05.2017
Pisac, novinar, precizan, nedvosmislen i brutalan kritičar vlasti Marko Vidojković je nedavno bio gost srpske dijaspore u Rumuniji. Brz i jasan na jeziku, sa njima je govorio i o temama poput zločina i gubljenja teritorija. I kada publici nije milo, on… »

"Vesti" u Švajcarskoj: Deca opevala proleće u zavičaju

Vesti online 14.05.2017
Nedavno je u Vilu, u tamošnjem Srpskom kulturnom centru, Dopunska škola na srpskom jeziku održala priredbu "Proleće u zavičaju". Učestvovali su učenici škole iz Vila, a u goste su došla i deca iz Herisaua. Zajedno sa učiteljicom Dunjom Boburov… »

Zaćutao posle teške operacije

Vesti online 14.05.2017
Život Sergeja Petkova je od samog rođenja velika borba. Ovaj devetogodišnji mališan iz Beograda uprkos svim problemima sa kojima se susreće, ne skida osmeh sa lica i raduje se svakom novom danu. Rođen je sa oštećenjem na kičmenom stubu - spinom… »

Milica u srcu zemljaka

Vesti online 14.05.2017
Sudbinu Milice Đorđević (11), jedine srpske devojčice iz Prizrena na Kosmetu, pratimo već nekoliko godina, a posebno od momenta kad je postala štićenica naših čitalaca iz celog sveta, koji su njoj i njenoj majci zdušno pomagali kad im je bilo… »

"Vesti" u Francuskoj: Srbi se rukovali sa Makronom

Vesti online 14.05.2017
Ovih memorijalnih slavljeničkih dana pobede nad fašizmom dobro se naradio naš pariski trio Petar - Pepi Petrović, Stana Bilbija i Suzana Reljić. Veteran Pepi im je predvodnik, onaj koji decenijama veoma savesno vodi računa o jubilejima ratne… »