Nauka & Tehnologija arhiva vesti 15.06.2017

Faceboook GIF taster za komentare dostupan svima

Benchmark 15.06.2017
Izreka "Slika govori više od hiljadu reči" možda i najbolje opisuje stanje koje su nametnuli društveni mediji. Nekada je emotikonima ili GIF-ovima mnogo lakše iskazati raspoloženje ili osećanja, nego što bi se to učinili rečima, a Facebook je… »

Sistemski zahtevi za Forza Motorsport 7 niži od očekivanih

B92 15.06.2017
Juče su na Microsoft prodavnici objavljeni sistemski zahtevi za Forza Motorsport 7, igru koju je kompanija iskoristila za prikazivanje moći najnovije konzole Xbox One X. Kada vidimo koliko dobro Forza grafički izgleda na konzoli, svi smo očekivali da… »

Ukinut roming u EU i šta to znači za Srbiju

Mondo 15.06.2017
Od 15. juna građani Evropske unije neće imati dodatne troškove zbog korišćenja mobilnih telefona kada otputuju u inostranstvo. Zakon o ukidanju rominga stupio je na snagu. Otkrivamo vam da li ovo važi i kod nas i kako da uštedite. Foto: MONDO… »

Šta smo još imali prilike da saznamo na E3 događaju?

B92 15.06.2017
Za nama je uzbudljiv peti dan E3 konferencije. Kako javljaju reporteri sa E3, koji su imali prilike da probaju nove UbiSoftove naslove, oba velika UbiSoftova nastavka, Far Cry 5 i Assassin’s Creed: Origins, neće imati tradicionale mini mape po… »

Stiže ekspanzija za Tyranny – Bastard’s Wound

B92 15.06.2017
Odlični izometrijski RPG Tyranny, koji su nam prošle godine doneli Obsidian i Paradox, će uskoro dobiti prvu DLC ekspanziju pod imenom Bastard’s Wound. Sa tom ekspanzijom stiže i čitav novi region u igri, koji se zove upravo kao i ime same… »

Francuz dobio ličnu kartu koristeći sliku stvorenu na kompjuteru

B92 15.06.2017
Rafael Fabre iz Francuske podneo je zahtev za izdavanje lične karte prilažući fotografiju koju je napravio korišćenjem naprednog kompjuterskog softvera. Kako bi napravio što verniji falsifikat, Fabre je koristio softver za 3D modelovanje umesto… »

Uvek neke zamerke... Evo šta nam je predsednik poručio povodom izbora novog mandatara (video)

Pravda 15.06.2017
Predsednik Srbije istakao je da je Brnabić vredna, da poseduje stručne i lične kvalitete, da je uveren da će pokazati poštovanje prema partijama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku za našu Srbiju. - Nije bilo lako doneti odluku i… »

Evropski sud pravde optužio sajt „Pajrat bej” za kršenje autorskih prava

Politika 15.06.2017
Presuda može da dovede do toga da internet provajderi širom Evrope blokiraju pristup i ostalim sajtovima tog tipa. Evropski sud pravde presudio je da sajt za razmenu piratskog sadržaja „Pajrat bej” (Pirate Bay) direktno krši autorska prava. Ta… »

Tribina Oblici državnog uređenja i njihovo filozofsko utemeljenje 16. juna u KCNS

Radio 021 15.06.2017
Tribina "Oblici državnog uređenja i njihovo filozofsko utemeljenje", održaće se u petak, 16. juna u 19 časova u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra. Autor i predavač je Lazar Slepčev, politički analitičar i filozof. Autor tribine će na… »

Srbija skočila za tri mesta na globalnoj listi inovativnosti

RTV 15.06.2017
ŽENEVA - Srbija je zauzela 62. poziciju na godišnjoj rang listi "Globalni indeks inovativnosti za 2017. godinu" (GII), što je za tri mesta bolje u odnosu na prošlu godinu. Na toj listi Ujedinjenih nacija (UN), koja rangira 128 zemalja sveta, Srbija je… »