Nauka & Tehnologija arhiva vesti 15.06.2017

Dell donosi i 38-inčni UltraSharp zakrivljeni monitor

Benchmark 15.06.2017
Trenutno, na tržištu monitora ne nedostaje zakrivljenih modela. Dell ovome doprinosi sa najnovijim 38-inčnim UltraSharp zakrivljenim modelom monitora. Novi Dell UltraSharp 38 monitor, sa brojem modela U3818DW, ima WQHD 3440 × 1440p rezoluciju, sa 21:9… »

30 najznačajnijih GIF-ova za 30. rođendan moćnog formata

B92 15.06.2017
Tridesetog juna svet će obeležiti 30. rođendan GIF-a. Iako je internet zajednica i dalje neodlučna kad je reč o izgovoru naziva ovog fenomena ("džif" ili "gif"), nema sumnje da je bio jedna od sila koja je oblikovala digitalno društvo kakvo danas… »

Nova pravila u Koreji, igračima preti zatvor za bustovanje!

B92 15.06.2017
Južna Koreja je odavno poznata kao kolevka esporta, a sada su pravila gejminga digli na viši nivo. Jeste li ikada mislili da igranjem video igara možete biti novčano kažnjeni i završiti u zatvoru? E pa Koreja se pobrinula za to. Riot je već odavno… »

Huawei ažurirao model P8 i u Srbiji

Mondo 15.06.2017
Ako koristite jedan od najboljih telefona iz Huawei ponude obradovaće vas vest da su upravo dostupna dva ažuriranja, koja će unaprediti Huawei P8. Huawei P8 je zamalo bio naš telefon godine 2015. Još uvek ga aktivno koristimo i upravo je dobio dva… »

Sony "lupio" kontru: Vlasnici PlayStationa nezadovoljni

B92 15.06.2017
Sony je je poslednjih godina uglavnom bio “good guy” kada su u pitanju odluke i stvari koje su dobre za krajnje korisnike, ali su ovih dana i oni rešili da rade nešto što je u najmanju ruku čudno, i što je izazvalo nezadovoljstvo kod… »

Albanija šalje vojsku nadomak Rusije: Albanci u NATO trupama će braniti Letoniju, a od koga?!

Pravda 15.06.2017
Albanija će poslati svoj prvi kontingent jedinice za onesposobljavanje eksplozivnih naprava u Letoniju gde će se pridružiti NATO snagama u toj zemlji, najavila je albanski ministar odbrane Mimi Kodeli, prenosi kineska agencija Sinhua. Govoreći na… »

"Bačko Podunavlje" proglašeno za rezervat biosfere UNESKO-a

Radio 021 15.06.2017
Rezervat biosfere "Bačko Podunavlje" upisan je u Svetsku listu rezervata biosfere, odlukom Međunarodnog koordinacionog saveta UNESKO programa "Čovek i biosfera". Ovakva odluka naišla je na dobru reakciju Svetske organizacije za prirodu (WWF). Rezervat… »

Facebook ubacio GIF-ove u komentare, koristite ih!

Mondo 15.06.2017
Sreća, sreća, radost - GIFOVI! Nakon što smo dobili opciju da umesto Cover Photo-a koristimo Cover Video stigla nam je još jedna velika promena. Ako ste čekali GIF-ove - dočekali ste ih! Facebook je sasvim tiho i ne na glavnoj stranici objavio video… »

Pismo zaposlenih u KCV: Ponovo ostajemo bez obezbeđenja, drsko ponašanje nadležnih

Radio 021 15.06.2017
Nezadovoljni radnici Kliničkog centra Vojvodine poslali su otvoreno pismo javnosti zbog, kako kažu, stanja u jednoj od najvažnijih ustanova u Vojvodini. Oni poručuju da su primorani na ovaj potez kako bi izvršili pritisak na nadležne da reaguju, s… »

Prve fotke novog iPhone-a i njegovog veličanstvenog ekrana koji ima nešto što nijedan drugi telefon nema (foto)

Telegraf 15.06.2017
Jedna od objavljenih fotografija prikazuje stakleni panel koji ukazuje na "edge-to-edge" displej i pozadinu telefona sa dve zadnje kamere koje će biti postavljene vertikalno. Na sajtu za razmenu fotografija Imgur pojavile su se prve slike iPhone-a 8 na… »