Nauka & Tehnologija arhiva vesti 15.06.2017

Google Drive će uskoro čuvati sve podatke sa vašeg kompjutera

B92 15.06.2017
Kompanija Google odlučila je da pretvori Drive u mnogo korisniju backup alatku. Umesto da u folder Drive smeštate jedan po jedan fajl, Google će vam omogućiti da uskladištite sve fajlove iz bilo kojeg foldera, uključujući desktop i druge… »

Saudijska propast: Huti i Republikanska garda nastavljaju da terorišu vojsku Kraljevine! (video)

Pravda 15.06.2017
Jemenska Republikanska garda i Huti nastavljaju da uništavaju saudijske trupe gde god se pojave. Ovoga puta su na meti njihove zasede i već čuvene taktike "pucaj i beži" bila saudijska vojna vozila u provinciji Džizan na jugu Kraljevine… »

Google prodao 1 milion Pixel pametnih telefona?

B92 15.06.2017
Google je najverovatnije prodao više od milion Pixel jedinica, bar ako je verovati podacima sa Play Store. Na Play Store je nedavno zabeleženo više od milion instalacija Pixel Launchera, koji je ekskluzivno dostupan za Googleov smartfon. To u teoriji… »

“iPhone je prvobitno trebalo da ima fizičku tastaturu”

B92 15.06.2017
Apple je pre više od deceniju predstavio jednu od najinovativnijih touchscreen tehnologija u istoriji digitalnih uređaja. Prema novim kontroverznim navodima, prvi iPhone je, međutim, trebalo da ima fizičku tastaturu. Novinar magazina Motherboard… »

Konačno - jeftiniji roming i za Srbiju!

Mondo 15.06.2017
Za prijatniji boravak u inostranstvu - mts postpejd roming dodatak 100 MB na 10 dana. Planirate putovanje u Tursku, Grčku, Italiju, Španiju ili u Egipat? Ukoliko ste mts postpejd korisnik i nameravate da putujete u inostranstvo, novi roming dodatak 100… »

LG V30 stiže ranije nego što se očekivalo

Benchmark 15.06.2017
LG sve svoje napore ulaže u osvežavanje svoje popularne V serije telefona. Prvi izveštaji su sugerisali da se naslednik LG V20 modela očekivao u Aprilu, međutim ovo nikada nisu bili planovi kompanije LG. Sada se, međutim, pojavljuju novi izveštaji… »

Playerhunter otkriva nove talente – Otkriven i talenat ministarke Brnabić

PC Press 15.06.2017
Juče je (sreda, 14. jun), u prisustvu brojnih VIP zvanica, legendarnih sportskih stručnjaka i ministarstava Republike Srbije lansirana nova verzija društvene mreže za sportiste Playerhunter. Poslednju liniju koda simbolično je ukucala i zvanično… »

Samsung počinje sa masovnom proizvodnjom 64-slojnog 256 Gbit 3D TLC NAND flasha

Benchmark 15.06.2017
Samsung je objavio da uskoro počinje sa masovnom proizvodnjom svog 64-slojnog 256 Gbit 3D TLC NAND flasha, četvrte generacije V-NAND. Kompanijin 64-slojni 3-bitni 256Gb V-NAND ima brzine transfera podataka do 1Gbps, što je najbrže među trenutno… »

Google angažovao bivšeg dizajnera čipova za Apple

Benchmark 15.06.2017
Kompaniji Google nije strano dizajniranje sopstvenih telefona, međutim kompanija želi da dodatno poboljša svoje pozicije na tržištu smartfona, tako što će početi sa proizvodnjom sopstvenih čipova. Gigant internet pretrage je sada angažovao Manua… »

Samsung Galaxy S8 u vrhu istraživanja zadovoljstva potrošača

Benchmark 15.06.2017
Galaxy S8 i Galaxy S8+ telefoni su se našli u vrhu istraživanja zadovoljstva potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama. Najnoviji Samsungovi premijum telefoni imaju ocenu od 82 poena u najnovijem Consumer Reports istraživanju, što ih smešta… »