Nauka & Tehnologija arhiva vesti 15.06.2017

Živećemo u simulaciji: Asanž otkriva jezive planove programiranja ljudskih mozgova! (video)

Pravda 15.06.2017
Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, predviđa predstojeći distopijski svet u kojem ljudska percepcija neće moći da se nosi sa propagandom koju će da kontroliše veštačka inteligencija. Budućnost će se, smatra Asanž koji je govorio o pretnjama… »

Nova generacija bioskopa: Film uz mirise, ukuse i toplotu

N1 Info 15.06.2017
U Pekingu je nedavno otvoren prvi bioskop nove generacije. Umesto uobičajene projekcije filma, gledaoci su u virtuelnoj realnosti. Najnovija tehnologija omogućava im da, dok gledaju film, osete mirise i ukuse, toplotu ili hladnoću. Izvor: N1… »

Ufolozi na Marsu pronašli ogromnog raka (video)

Sputnik 15.06.2017
Ufolozi su otkrili misterioznu siluetu na jednoj od fotografija rovera „Kjuriositi“. Prema mišljenju entuzijasta, to bi mogao da bude ogroman rak, sličan kokosovom raku. Korisnici smatraju da su rakovi jaka i izdržljiva stvorenja koja mogu da žive… »

Kako da negativno korisničko iskustvo pretvorite u pozitivno

StartIt 15.06.2017
Tekst Vojina Deronjića iz domaće kompanije Active Collab koji nam donosi nekoliko saveta kako da pridobijemo poverenje korisnika nakon problema koji se pojavio. Kompanije greše: ponekad se desi da razviju maps aplikaciju koja je ljude navodila sa… »

VIDEO: Kilersi objavili novu pesmu pred Egzit

Radio 021 15.06.2017
Američki indi rok bend The Killers, premijerno je izveo novu pesmu "Run For Cover", sa predstojećeg albuma koji će biti objavljen na leto. Za manje od mesec dana, Kilersi će održati veliki koncert 5. jula u Novom Sadu, u sklopu nultog dana Exit… »

Fejsbuk koristi veštačku inteligenciju protiv ekstremizma

N1 Info 15.06.2017
Kompanija Fejsbuk (Facebook) saopštila je da u borbi protiv ekstremizma koristi veštačku inteligenciju koja na toj mreži pronalazi slike, videa i tekstualne sadržaje koji imaju neke veze s terorizmom, ali i lažne naloge sa kojih dolazi ovakav… »

Ljudi vole iPhone, lako potukao Androide…

Mondo 15.06.2017
Apple udeo na tržištu smartfona na jednom od najznačajnijih tržišta porastao je tačno onoliko koliko je Android pao. Firma Kantar Worldpanel ComTech objavila je rezultate istraživanja za prvo tromesečje 2017. godine u SAD regionu, kojim dominiraju… »

Spider-Man se vraća u vrhunskoj igri (foto, video)

Mondo 15.06.2017
Nova Spider-Man igra prikazana je tokom Sony E3 2017 konferencije, a iako izgleda spektakularno, neće biti za svakoga, makar što se gejmpleja tiče…. Igra izgleda neverovatno! Sony konferencija je ove godine završena najavom nove igre poznatog… »

Pogledajte 30 minuta gejmpleja Middle-earth: Shadow of War igre (video)

Benchmark 15.06.2017
Tokom E3 2017 konferencije, GameSpot je sa publikom podelio trideset minuta gejmpleja dolazeće Middle-earth: Shadow of War igre. Preporuka za one koji ne žele da pokvare buduće iskustvo igranja je da ne gledaju gejmplej. Svi ostali mogu da uživaju o… »

AMD Navi GPU bi mogao biti za 40% brži od RX Vega

Benchmark 15.06.2017
Globalfoundries je objavio da će svoju narednu generaciju 7nm FinFET tehnologije u proizvodnim linijama imati do prve polovine 2018. godine, a tehnologija bi 7nm-baziranim proizvodima trebalo da omogući za 40% bolje performanse. Kompanija ističe da su… »