Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.07.2017

Revolucionarno otkriće: Pronađena „anđeoska čestica“

Sputnik 23.07.2017
Osamdeset godina nakon što je prvi put upućeno na njeno postojanje, naučnici sa Univerziteta u Stenfordu pronašli su „anđeosku česticu“, koja istovremeno postoji i kao materija i antimaterija. Antimaterija je supstanca koja se sastoji od… »

Dvoje poginulo na Ibarskoj magistrali

Radio 021 23.07.2017
U sudaru putničkog vozila i cisterne na putu Kraljevo Raška na Ibarskoj magistrali danas oko 12.40 poginule su dve osobe, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Kako je rečeno agenciji Beta, dve osobe iz putničkog vozila preminule… »

Udruženje tužilaca: Predloženi kandidati mogu da budu birani

Radio 021 23.07.2017
Povodom odluke Ustavnog suda Srbije da suspenduje primenu Pravilnika za izbor zamenika javnih tužilaca koji se prvi put biraju do konačne odluke o inicijativi za utvrđivanje nezakonitosti tog Pravilnika, Udruženje tužilaca je u otvorenom pismu… »

Saobraćaj se normalizuje, ali je i dalje gužva na Horgošu

Radio 021 23.07.2017
Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš počelo je polako da se normalizuje u popodnevnim satima, ali su i gužve i dalje velike. Kako je javio B92, gužve su i dalje velike, ali sa mađarske strane. Najprometniji prelaz između Mađarske i… »

TI7 - RUR predstavlja: Evil Geniuses

B92 23.07.2017
Najveći američki tim, ove godine ima možda i najveće šanse da postane prva ekipa sa duplom titulom The Internationala. EvilGeniuses je američka organizacija koja je osnovana jos 1999. godine(RUR>EG). Smatrana kao jedna od najuspješnijih franšiza u… »

Ne koristi ga niko: YouTube ostaje bez video editora

B92 23.07.2017
Videoservis YouTube će ukinuti svoj video editor i photo slideshow zbog nedovoljne upotrebe. YouTube je doneo konačnu odluku o uklanjanju postojećih opcija zbog manjka interesovanja, a izmene će stupiti na snagu 20. septembra. Time kompanija pruža… »

N-Gage je umro, valjda će ovaj preživeti!

Mondo 23.07.2017
Ako Nokia nije mogla da pogodi ukus gejmera, sumnjamo da će Razer uspeti u tome, ali - dajmo im šansu! Svetski poznata gejming kompanija Razer, čiju smo mobilnu bateriju nedavno nahvalili, izgleda pravi i prvi mobilni telefon za gejmere. Razer sad… »

Kombinacija računarstva i psihijatrije pomera granice u izučavanju mentalnih oboljenja

StartIt 23.07.2017
Kako mašinsko učenje i Data Science prave revoluciju u medicinskoj disciplini koja se decenijama nije dovoljno razvijala. Psihijatrija je oblast medicine koja se dugo oslanjala na subjektivne opservacije, ali sada, kako piše MIT Technology review… »

6 saveta kako da se spremite za video intervju

Nova energija 23.07.2017
Bilo da tražite onlajn posao u inostranstvu ili da stalan posao u stranoj firmi koja posluje u Srbiji, veoma je verovatno da će jedan krug selekcije biti upravo video intervju jer sedišta HR-a ne moraju uvek biti u vašoj zemlji. Važno je da se za… »

Uz ovih 5 aplikacija vaše letnje fotografije će dobiti novi sjaj

Nova energija 23.07.2017
Leto i godišnji odmori za mnoge znače putovanja, zabavu, druženja i priliku za gomilu uspomena i fotografija koje će rado deliti na Instagramu i drugim društvenim mrežama. Ako želite da vaše fotografije dođu još više do izražaja ili da… »