Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.07.2017

EULCS: Fnatic dominira splitom, G2 nadjačao Vitlity

B92 23.07.2017
Fnatic je pobedom nad Unicorns of Love osigurao ubedljivo prvo mesto, dok u svojoj grupi Unicorns of Love deli prvo mesto sa H2K. Prvi meč je bio pravi spektakl. Skoro 50 minuta Fnatic je vodio i tražio način da završi igru. Posle Barona i uništenih… »

NALCS: CLG i Immortals ostali prvi, TSM ispustio prvo mesto

B92 23.07.2017
Counter Logic Gaming i Immortals ostali su na prvoj poziciji, a TSM je porazom od Team Dignitas spao na treće mesto. Immortals je izmerio snage sa timom FlyQuest. Prvi meč je tekao solidno za Immortals, ali kako je FlyQuest imao bolju Team fight… »

Institut pri EU: Kineska ulaganja na Balkanu leglo korupcije

Radio 021 23.07.2017
Kineska ulaganja u infrastrukturu na Zapadnom Balkanu podstiču ionako proširenu korupciju u regionu, navodi u najnovijoj analizi Institut za bezbednosna istraživanja Evropske unije (EUISS). Institut, sa sedištem u Parizu, čije analize prate Evropska… »

Vodimo vas u svemir - krenite! (foto)

Mondo 23.07.2017
Otvorite Google Street View i uživajte u slobodi istraživanja svemira…. Google Maps i Google Earth vam omogućavaju da posetite Internacionalnu svemirsku stanicu (ISS) i doživite delić svemirske avantura, koju je za vas spremila Google ekipa. Google… »

Narukvica koja vozače drži budnim

RTS 23.07.2017
Nova narukvica pod nazivom "Steer" dizajnirana je tako da ne dopušta vozaču da zaspi tokom vožnje, koštaće 100 dolara, a biće u prodaji od novembra. Steer nije primetan sve dok vozač ne postane pospan, a to stanje određuje pomoću 16 senzora koji… »

Zavirivanje u tuđe Facebook profile se malo zakomplikovalo

Nova energija 23.07.2017
Slučajni pokret prstom na nečijem Facebook profilu mogao bi da vas košta dostojanstva… Vraćate se kući sa žurke. Upoznali ste nekoga tamo, i pronašli tu osobu na Facebooku. Svi znamo šta sledi… Višesatno ‘kopanje’ po njenom profilu. Ali… »

Samsung kreira slušalice sa Bixby integracijom

Benchmark 23.07.2017
Samsung bi mogao kreirati slušalice, nalik na Apple AirPod, koje će imati integrisanog Bixby pametnog asistenta. Kako Etnews izveštava, slušalice bi se mogle pojaviti narednog meseca uz Galaxy Note8 i imaće tehnologiju sprečavanja buke iz… »

TSMC planira prelazak na 7nm proizvodni proces naredne godine

Benchmark 23.07.2017
Potražnja za naprednim proizvodnim tehnologijama je u porastu, bilo da bi se smanjili troškovi proizvodnje, osigurao kvalitet procesora ili smanjila potrošnja. TSMC već kreira proizvode u svom 10nm FinFET procesu, mada kompanija planira da dodatno… »

MSI predstavio low-profile GTX 1050Ti GPU

Benchmark 23.07.2017
Kompanija MSI je predstavila novu GTX 1050Ti grafičku kartu malih dimenzija, koja za napajanje zahteva samo PCIe konekciju sa matičnom pločom. Ovo će grafičkoj karti omogućiti da se ugradi u gotovo svaki sistem. Novi MSI GPU nosi naziv GTX 1050Ti… »

Opet opšti haos zbog Pokemon Go igre (video)

Mondo 23.07.2017
Prvi Pokemon GO festival pretvorio se u pravu noćnu moru za igrače. Najnoviji događaj, zvanično organizovan od strane Niantic kompanije, Pokémon Go Fest, trebalo je da bude svojevrsna proslava za igrače, koji su ostali verni igri i nakon što je… »