Beograd arhiva vesti 18.11.2017

Sve je ikona, sve je ikonično

Politika 18.11.2017
U Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka, otvorena je postavka ikona i slika „Sve je ikona, sve je ikonično” autora Aleksandre Vagner Ranđelović i Čedomira Ranđelovića. Izložba koja traje do petog decembra sastoji se od 15 radova… »

Prva pametna zgrada iz 1974.: "Beograđanka" je simbol Beograda koja i dan danas krije mnoge tajne

Blic 18.11.2017
Visoka 101 metar, sa 23 sprata i preko četiri decenije postojanja iza sebe, Palata Beograd, popularna “Beograđanka”, i dan-danas jedan je od najprepoznatljivijih simbola glavnog grada. Sada već davne 1974. godine, “Beograđanka” je po izgradnji… »

Čukarica:Nedimović razgovarao sa poljoprivrednicima iz Rušnja, Velike Moštanice i Ostružnice

Studio B 18.11.2017
Poljoprivrednici koji žive i rade u opštini Čukarica upoznali su sa svojim problemima ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Poljoprivrednici iz čukaričkih naselja Rušanj, Velika Moštanica i Ostružnica razgovarali su sa ministrom… »

Beograd od pre pola veka: Evo kako je jedan američki turista video prestonicu šezdesetih (video)

Blic 18.11.2017
O nekadašnjem izgledu glavnog grada danas svedoče mnogobrojne crno-bele fotografije koje krase zidove muzeja, galerija ali i mnogih kafana. Međutim, atmosfera na beogradskim ulicama i sam izgled grada šezdesetih godina zabeleženi su na jednom video… »

Slavija je dobila nov izgled, ali jedna stvar je potpuno zbunila Beograđane

Blic 18.11.2017
Slavija je dobila novi izgled, ali i pravila - vozači sada moraju da se kreću iscrtanim trakama, a ne kao pre rekonstrukcije, pošto pravilo "ko je unutar kružnog toka, ima prednost" ne postoji prilikom isključenja. Bez obzira na novu horizontalnu… »

Muke na kružnom toku Slavija Pešaci prelaze gde stignu

Večernje novosti 18.11.2017
Radovi na trotoarima oko kružnog toka trenutno zadaju muke onima koji se njima kreću. Iako uredno obeleženi, prelazi za mnogobrojne kao nevidljivi. AUTOMOBILI i vozila javnog prevoza od četvrtka komotno prolaze kružnim tokom Slavija, ali su sada na… »

Saobraćajna inspekcija isključila iz saobraćaja autobus GSP "Beograd" zbog ovoga

Blic 18.11.2017
Republička saobraćajna inspekcija isključila je iz saobraćaja autobus GSP “Beograd” koji je vozio od Ugrinovaca do Šimanovaca i oduzela saobraćajnu dozvolu i registarske tablice na period od 10 dana. Reč je o produženoj liniji 711, tačnije… »

Užas u beogradskoj školi: Devojčica tvrdi da su je prisiljavali na oralni seks i poturali joj marihuanu

Blic 18.11.2017
Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u OŠ "Dragojlo Dudić" u Beogradu. Učenica tvrdi da su je dvojica osmaka napastvovala u krugu škole i da su joj čak dali marihuanu. Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su… »

Stanari Bloka 45 ponovo protestovali zbog izgradnje pumpe

Blic 18.11.2017
Novobeograđani iz Bloka 45 i dalje ne žele da se pomire sa izgradnjom benzinske stanice u svom komšiluku, te su danas organizovali još jedan protest. Protestna šetnja #NISmoKomšije #Blok45 Stigli do komšijskog #Blok44 pic.twitter.com/E6bU7BOEhk—… »

Jubilej Siniše Malog: Evo šta se dogodilo na današnji dan pre četiri godine

Blic 18.11.2017
Na dan kada je predsednik Srbije i prvi čovek SNS Aleksandar Vučić obelodanio da će u martu naredne godine biti održani gradski izbori u Beogradu, aktuelni gradonačelnik imao je razloga za malo slavlje. I to ne samo zbog toga što je izabran u… »