Arhiva » Vesti » Nova ekonomija 09.01.2018

Đilas: Verujem da će nakon izbora Beograd biti još jedan slobodan grad u Srbiji

Nova ekonomija utorak, 9. januar 2018.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović danas je podržao kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Šapcu kojoj su prisustvovali i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

"U Šapcu smo pokazali kako sloboda može da bude institucionalno obezbeđena. Da građani sami odlučuju direktno. Sve nas ovde to stavlja u suprotnost prema Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci (SNS), jer oni ne veruju da građani treba da imaju slobodu u odlučivanju", rekao je Zelenović.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da mu je to prva politička konferencija za novinare posle četiri godine i da nije slučajno što je to baš u slobodnom Šapcu, u kojem na vlasti nije SNS.

On je dodao da veruje da će nakon izbora u Beogradu u Srbiji biti još jedan slobodan grad.

"Ponosan sam što nas je ZZS podržao i očekujem da dobijemo podršku i od drugih stranaka i udruženja", rekao je Đilas.

Đilas je dodao da su stranke okupljene oko njegove kandidature "sigurna većina", koja može da donese pobedu.

On je naveo da postoje stvari koje se neće menjati kada postane gradonačelnik i naglasio je da je to izgradnja vrtića, škola i da će obezbediti penzije građanima.

"Hajde da slikamo autobuse, obdaništa... Neka se svako slika sa onim što je otvorio dok je bio na vlasti i nema veze što je (aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša) Mali otvorio obdanište koje sam ja započeo jer niko ne pamti tog ko je otvorio, ali roditelji znaju da imaju još jedno obdanište", rekao je Đilas.


Objavljeno na sajtu novaekonomija.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.