Arhiva » Vesti » Blic 12.01.2018

Serijske ubice istočne Evrope (9): Aleksandru je srce bilo slomljeno, pa je odlučio da pojede tuđe: "Skuvao sam ga. Bilo je malo masno, ali ipak sam uživao"

Aleksandar Bjačkov je rođen u Rusiji 1989. godine, u problematičnoj porodici. Njegovi roditelji su bili alkoholičari što će oblikovati njegovo odrastanje i igrati ključnu ulogu u monstruoznim događajima koje će kasnije počiniti. Mladi Aleksandar i njegov mlađi brat bili su primorani da rade od malih nogu. Još kao deca bili su zaduženi za skupljanje otpada, a ukoliko ne ispune normu sledila je surova kazna. Tako je Bjačkov od malih nogu naviknut na sistem kazne i odmazde.

Blic petak, 12. januar 2018.  |  N. Gavrilović

Katalizator njegove surovosti desio se još dok je bio u pubertetu. Nakon što mz se otac ubio u četrdesetoj godini, njegovog mlađeg brata je pretukla lokalna banda. Od zadobijenih povreda je pretrpeo teško oštećenje mozga i ostao invalid. Bjačkov koji se u tom trenutku školovao za nastavnika napustio je ideju u prosveti i otkazao svoje školovanje kako bi brinuo o bratu. Povukao se u sebe i počeo da gaji poseban prezir prema roditeljima i svemu što su oni predstavljali.

Iz dna duše je mrzeo alkoholičare i postao je opsednut kanibalističkom literaturom.

Aleksandar kuvao srca nakon što je njegovo slomljeno

Ključan trenutak Aleksandrovog ludila bio je raskid za devojkom Svetlanom. Nakon što ga je ostavila počeo je da planira prvo ubistvo. U dnevniku je zapisao: "Rekla je da sam mekušac, a ne vuk. Pokazaću ja njoj. Možda će tada shvatiti i prestati da se žali, shvatiće ono da sam ja vuk samotnjak".

Bjačkov je ubio prvu žrtvu 17. septembra 2009. godine. Nesrećni momak se zvao Evgenij Židkov. Izabrao ga je verovatno zato što je bio alkoholičar, a to je osobina koju je Bjačkov povezivao sa majkom i ocem koje je prezirao. Pozvao je Židkova u svoj dom i obećao mu da će mu dati žestoko piće. Dok je žrtva bila pod alkoholisanim stanjem izbo je nožem nebrojeno puta. Iskasapio ga je i zakopao u dvorištu. Imao je 23 godine. Nije stao tu. Na isti način je usmrtio još 11 ljudi.

Žrtve su mu uglavnom bile muškarci zavisni od alkohola, među njima i Vladimir, ljubavnik njegove majke. Njegovu smrt opisao je u dnevniku:

"Ubo sam ga u glavu. Ubo sam ga i u leđa bezbroj puta, samo da budem siguran. Posle toga sam odvukao njegov leš u grmlje. Prekrio sam ga crepom i granjem. Ubio sam opet na jesen. Presekao sam čoveku grlo i telo sakrio u grmlju. Rasekao sam grudni koš i izvadio srce. Telo sam ostavio, ali sam srce poneo. Kada sam se vratio u kuću skuvao sam srce i pojeo ga sa kečapom i hlebom. Bilo je malo masno, ali ipak sam uživao. Sve je bilo sjajno dok nisu počeli da otkrivaju tela. Pričalo se da je u gradu serijski ubica i da ubija ljude i skida im glave. Policija je patrolirala ulicama. Bilo je svuda po vestima i odlučio sam da se primirim", napisao je.Tu je šemu primenjivao i u narednim ubistvima. Ubijao je iz manije, ali i detinje ukorenjene osvete. Sve žrtve su bile muškarci alkoholičari. Među njima se našao i bivši muž njegove majke Sergej Berezovski.

Šahovski ubica

Momak naizgled naivnog lika krio je nezamislivo okrutnu ličnost. Nadimak "šahovski ubica" dobio je nakon što je priznao policiji, a kasnije i medijima da je želeo da počini 64 ubistva, po jedno za svako mesto na šahovskoj tabli. Stigao je do 11 žrtava kada ga je obrt sudbine predao pravo u ruke policije.

Hapšenje i neočekivano priznanje

Bjačkov je krvavi obrazac ponavljao sve dok nije uhapšen nakon pljačke prodavnice. Provalio je u prodavnicu za opremanje kuće i ukrao predmete u iznosu od 10.000 rubalja. Pored ovog nedela priznao je i svoje daleko monstruoznije zločine. Pronađen je i dnevnik u kojem je precizno opisivao ubistva i objasnio kako je jeo srca svojih žrtava.

Kada je uhapšen priznao je i pljačku, ali i ubistva i kanibalizam. Na dan 22. marta 2013. Bjačkov je osuđen na doživotnu kaznu u zatvoreničkoj koloniji na ostrvu Ognjeni. Imao je 25 godina.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Prosveta Rusija

©2018 Netmark d.o.o.