Izvor: Blic arhiva vesti 14.01.2018

Bura oko "nemanjića": Bujošević: Hajku zbog serije pokrenuli tviteraši

Blic 14.01.2018
Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević kazao je da su kritike nakon prvog emitovanja serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine" potekle sa tvitera i predstavljaju "lažnu osudu javnosti", a da će gledaoci svoj sud dati nakon završetka emitovanja… »

Nova biografija prve dame Francuske: Kada je zavela 15-godišnjeg Makrona, on je sve lascivne detalje o njihovoj vezi opisao u…

Blic 14.01.2018
U novoj biografiji prve dame Francuske Brižit Makron piše da je njen suprug napisao pikantan roman inspirisan početkom njihove romanse, kada je Emanuel Makron bio još uvek tinejdžer, a ona bila njegova učiteljica drame, u to vreme udata za drugog… »

Dodik: "Opozicija je dovoljno 'mekana', ja nisam podanik Amerike i EU"

Blic 14.01.2018
Biti dosledan ne znači biti tvrd, kaže predsednik RS Milorad Dodik povodom primedi da vodi tvrdu politiku prema Zapadu uz napomenu da on nije protiv SAD ili EU, ali da jeste protiv, kako kaže, "njihovog razbacivanja i držanja predavanja u mojoj… »

Kandidatkinja za senatorku: Transrodni vojnik Čelsi Mening ulazi u politiku

Blic 14.01.2018
Bivša analitičarka vojnoobaveštajne agencije Ccelsi Mening, koja je svojevremeno predala Vikiliksu stoptine hiljada poverljivih dokumenata, želi nominaciju Demokratske stranke za senatorsko mesto iz američke savezne države Merilend. Mening je… »

Uskoro izricanje presude: Završnica suđenja za ubistva Bojovića i Vidakovića

Blic 14.01.2018
Suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine ušlo je u završnu fazu i u febuaru se očekuju završne reči odbrane i tužilaštva, a zatim i izricanje prvostepene presude. Za sredu i četvrtak, 17. i 18. januara… »

Stević: Za razvoj opština i gradova 320 miliona dinara

Blic 14.01.2018
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je za 2018. godinu 320 miliona dinara za razvoj jedinica lokalne samouprave u Srbiji, što je 30 puta više novca nego lane, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i… »

"Ulaganje u vojsku je ulaganje u standard svih nas"

Blic 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je sinoć uoči dočeka pravoslavne Nove godine zaposlene u Vojnom medicinskom centru Hitna pomoć na Slaviji gde je istakao da je svako ulaganje u Vojsku Srbije, u vojno zdravstvo, ulaganje u standard svih nas, u… »

Nemački ministar odbrane u poseti vojnicima

Blic 14.01.2018
Nemački ministar odbrane Ursula fon der Lejen posetila je juče vazdušnu bazu "Azrak" na severu Jordana u kojoj su od oktobra stacionirani pripadnici nemačke vojske u sklopu međunarodne vojne kampanje protiv ekstremista Islamske države. Grupa… »

Papa: Strah nije greh, greh je pustiti da strah prevlada

Blic 14.01.2018
Papa Franja izjavio je danas da se uzajamni strahovi imigranata i njihovih novih zajednica mogu razumeti, ali da to ne sme da spreči prihvatanje migranata. - Lokalne zajednice se ponekad plaše da će pridošlice poremetiti uspostavljeni poredak, da će… »

Malo čudo: Ova beba nije bila veća od dlana, nisu joj davali šanse, a pogledajte je sad (foto)

Blic 14.01.2018
Beba Manuši, koja je pri rođenju težila samo 400 grama i bila duga 21 centimetar, nakon više od šest meseci otpuštena je iz dečije bolinice u Indiji kući pošto je "struktura njenog mozga normalna i oči joj se razvijaju kako treba". Manushi je… »