Arhiva » Vesti » Južne vesti 17.01.2018

Parlić: Nabavka turističkog autobusa Nišlije neće koštati ništa

Južne vesti sreda, 17. januar 2018.  |  J. A. Južne vesti

Turisti koji budu posetili Niš moći će od maja ove godine da obilaze njegove znamenitosti u autobusu sa otvorenim krovom, tvrdi direktor Turističke organizacije Uroš Parlić, a njegova nabavka građane, kako kaže, neće koštati ni dinar.

Parlić kaže da Nišlije ovog puta zaista mogu da očekuju da će imati turistički autobus, poput onih koji mogu da se vide u svetskim metropolama, i to od proleća.

Uskoro bi trebalo da budu definisani svi uslovi za njegovu nabavku, a Parlić tvrdi da će on “koštati 0 dinara”.

To će biti javno-privatno partnerstvo, imaćemo operatera koji će to da radi. Turistička organizacija će prodavati karte. Autobus će koštati 0 dinara, mi ne kupujemo taj autobus - pojašnjava Parlić.

Privatni operater će ubuduće voziti ture kroz Niš svojim autobusom, objašnjava Parlić, a Turistička organizacija će da raspiše nabavku i propiše uslove kojima će da definiše koliko će biti dnevnih tura, kako će biti obeležene stanice i gde će ih biti.

Sutra baš imamo sastanak sa Sekretarijatom za komunalnu delatnost, njihova pomoć nam je potrebna da bi definisali uslove u konkursu koji će biti raspisan - dodaje Parlić.

"Izvesno je da će autobus od maja voziti turiste"

Iako je već nekoliko puta najavljivao da će građani i turisti busom moći da obilaze znamenitosti Niša, a dosad se to nije ostvarilo, Parlić kaže da je to zato što “ranije nisu imali podršku”.

Par puta sam ispao magarac, najavljivao sam, a onda kad je trebalo da dođe do realizacije onda jednostavno nismo imali podršku - kaže Parlić.

Sada tu podršku imaju, kako kaže, te je izvesno da će se autobus naći na ulicama Niša u maju. Zasad će biti nabavljen samo jedan, ali Parlić kaže da imaju nameru da, ako im se dodeli Tvrđava na upravljanje, naprave električni vozić, koji bi vozio ture i u tom delu Niša.

Podsetimo, turistički autobus bi, kako je ranije najavio Parlić, trebalo da prolazi pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra, a moguće je i da krajnja destinacija bude Kamenički vis, ukoliko autobus bude dovoljne snage da može da izađe do ove tačke.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Niš

©2019 Netmark d.o.o.