Izvor: Studio B arhiva vesti 18.01.2018

SAD: Senat odobrio zakon za obnovu prisluškivanja

Studio B 18.01.2018
Američki Senat danas je odobrio zakon o ponovnom odobrenju operacija prisluškivanja stranih državnjana u inostranstvu, koje sprovode pojedine američke obaveštajne agencije, javlja AP. Za šestogodišnje produženje programa glasalo je 65 senatora, a… »

Opasnost od naizgled suvih kolovoza

Studio B 18.01.2018
Auto-moto savez Srbije upozorio je večeras vozače na opasnost koja preti od naizgled suvog kolovoza. Kako se navodi u saopštenju, na pojedinim deonicama naizgled suv kolovoz je ipak dovoljno vlažan da pri nižim temperaturama stvori poledicu koju je… »

Tramp: Kini novčana kazna za krađu intelektualne svojine

Studio B 18.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da SAD razmatraju pozamašnu „novčanu kaznu“ u okviru istrage o navodima da Kina krade intelektualnu svojinu američkim kompanijama. To je najjasniji nagoveštaj do sada da će američka… »

Komesarka Kretu:Najvažnije da situacije bude stabilna

Studio B 18.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu, koja je povodom ubistva Olivera Ivanovića istakla da je najvažnije da obe strane ostanu mirne i situacija bude stabilna… »

Moskva se ne pridružuje Ugovoru o zabrani nuklearnog oružja

Studio B 18.01.2018
Moskva ne planira da se pridruži Ugovoru o zabrani nuklearnog oružja, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj neširenju oružja za masovno uništenje. „Rusija se… »

Norveška prejaka za Srbiju

Studio B 18.01.2018
Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Zagrebu od selekcije Norveške sa 32:27 (17:17) u prvoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva. Srbija je i dalje bez bodova u Grupi I, tako da više nema ni teoretske šanse da se plasira u polufinale… »

Volstrit i nafta u silaznom trendu,evropske berze različite

Studio B 18.01.2018
Akcije na evropskim berzama zabeležile su danas različite rezultate, dok su na Volstritu u padu, povlačeći se sa poslednjih rekordnih vrednosti. Nemački indeks DAX 30 je u popodnevnim časovima porastao za 0,5 odsto, francuski KAK 40 je pao za 0,1… »

Vlada usvojila predlog Zakona o elektronskoj upravi

Studio B 18.01.2018
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o elektronskoj upravi, koji bi trebalo da omogući jednostavnije, transparentnije i efikasnije funkcionisanje elektronskih javnih servisa. Jedan od ključnih ciljeva ovog zakona je da… »

NBS: Netačno da se bankama ne dozvoljava da kredite daju medijima

Studio B 18.01.2018
Narodna banka Srbije (NBS) je negirala da je poslovnim bankama zabranjeno da kredite daju medijima, i navela da propisima nisu definisani klijenti banke, niti uslovi koje oni moraju da ispune da bi im bio odobren kredit. NBS je navela da „ni na koji… »

Privreda Šumadije i Pomoravlja sa najvećim suficitom u SRB

Studio B 18.01.2018
Direktor Regionalne privredne komore Šumdijskog i Pomoravskog upravnog okruga Predrag Lučić izjavio je danas da je privreda ova dva regiona u prvih 11 meseci prošle godine ostvarila, regionano posmatrano, najveći spoljno – trgovinski suficit u… »