Arhiva » Vesti » Danas 23.01.2018

ZR: Razgovori ministra prosvete sa đacima, direktorima i privrednicima

Danas utorak, 23. januar 2018.  |  Piše: M.P. Piše: M.P. Piše: M.

O promenama i novinama u sistemu obrazovanja, planovima Ministarstva prosvete i prilagođavanju obrazovanja potrebama privrede bilo je reči tokom današnje radne posete ministra prosvete Mladena Šarčevića Zrenjaninu.

Gust raspored uključio je sastanak sa Aktivom direktora zrenjaninskih škola, predstavnicima privrede koji su se uključili u dualno obrazovanje, obilazak jedne osnovne i dve srednje škole.

-Upoznali smo direktore škola sa promenama koje proizlaze iz novog sistemskog zakona i o stvarima koje su u pripremi. Ukupan boljitak obrazovanja je nešto o čemu se odgovoramo i što je tema mog obilaska svih samouprava. Više pažnje moramo posvetiti visokom obrazovanju, poboljšati kvalitet ustanova koje su loše ocenjene. Teme o kojima će i nadalje biti najviše reči su visoko obrazovanje, mreža obrazovnih ustanova i plan upisa – naveo je minister prosvete Mladen Šarčević.

Pored Tehničke škole, ministar prosvete danas je obišao zrenjaninsku gimnaziju i najstariju gradsku osnovnu školu “Đura Jakšić”. Ovom prilikom je saopšteno da je na čelo Školske uprave u Zrenjaninu imenovana Snežana Oluški, koja je do sada obavljala dužnost direktorke Specijalne škole “9.maj” u Zrenjaninu.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.