Arhiva » Vesti » Srbija danas 14.02.2018

Detalji krvavog utorka u Kruševcu: Muž zaklao ženu pred unukom, sin pustio psa na majku?

Obojica osumnjičenih uhapšena su posle zločina

Srbija danas sreda, 14. februar 2018.

Dve porodične tragedije u razmaku od nekoliko sati potresle su juče Kruševac. Stojan Mijajlović (60) osumnjičen je da je nožem zaklao suprugu Gordanu (60) u stanu u Ulici Vojislava Ilića, dok je Bojan J. (36) osumnjičen da je ubio majku Borku (60) u selu Pepeljevac kod Kruševca. Obojica osumnjičenih uhapšena su posle zločina.

Navodno, Stojan Mijajlović ubio je suprugu Gordanu naočigled unuke.

Stojanu ubijen sin

- Pretpostavlja se da su se supružnici posvađali, nakon čega je Mijajlović potegao nož sa sečivom od 35 centimetara i ubo ženu u vrat. Neko od komšija je čuo svađu, pozvao policiju, ali nesrećnoj ženi nije bilo pomoći – objašnjava sagovornik blizak slučaju.

Komšije bračnog para šokirane su zločinom.

- Gordana je juče bila u komšiluku, nije pominjala da ima ikakvih problema. Koliko znamo, lepo su živeli. Stanovali su tu dve ili tri godine, a s njima je živelo i unuče – pričaju komšije.

Oni napominju da je Stojanovu porodicu prošlog leta zadesila tragedija.

- Njegovog sina Ivana ubio je komšija Čedomir Smiljković u selu Sušica – rekli su susedi.

Kako se saznaje, ova porodica nije prijavljivala nasilje.

- Stojan nema policijski dosije – kaže izvor iz istrage.

Inače, Mijajlović je bio zaposlen u Blacu, a navodno je bio na bolovanju zbog preloma noge.

Foto: Srbija Danas

Pustio psa na majku

Bojan J. uhapšen je juče oko 11 časova, nakon što je naočigled komšija ubio majku Borku u dvorištu kuće u selu Pepeljevac kod Kruševca. Mladić je kobnog jutra došao kući, a navodno joj je i ranije pretio smrću. Navodno, ona je sina prethodne večeri prijavila zbog nasilja, pa je dao izjavu u policiji.

- Bojan je psihijatrijski bolesnik. U utorak ujutro se vratio kući i počeo svađu s majkom. Najpre je pustio psa i krenuo da je juri po dvorištu, a pošto je kapija bila zaključana, nije mogla da pobegne. Potom ju je dograbio za kosu, povukao je i zaklao kuhinjskim nožem – pričaju meštani.

Navodno, u trenutku kada je Bojan usmrtio majku, komšije su videle šta se dešava.

- Meštani su dozivali pomoć i vikali ženi da beži, ali ona nije imala kud. Bojan se sve vreme s nožem šetao po dvorištu, a na kraju je ušao u kuću i telefonirao. Kada je policija došla, on ih je mirno pitao: "Zbog čega ste došli?" - kažu komšije.

Prema njihovim rečima, Bojan je zbog bolesti pravio probleme.


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kruševac

©2019 Netmark d.o.o.