Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Besplatan internet u nekoliko beogradskih sudova

Danas 27.02.2018
Ministarstvo pravde obezbedilo je građanima besplatan internet u nekoliko beogradskih sudova, navodi se u saopštenju tog ministarstva. U pitanju je pilot projekat, koji građanima omogućava besplatan pristup na internet u šalter salama Prvog osnovnog… »

Sloga: Umesto skupih jelki potrebnije gume i akumulatori za autobuse

Danas 27.02.2018
Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ upozoravaju da su građanima Beograda umesto skupih jelki i novogodišnje rasvete u februaru potrebnije gume i akumulatori za autobuse, budući da su građani glavnog grada i prigradskih naselja u ponedeljak satima… »

Bastać: Zabranjene poruke na bilbordima

Danas 27.02.2018
Grupa građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ optužila je danas kompaniju DPC da je „bahatom i nerazumnom odlukom“ onemogućila da ta lista svoje predizborne poruke postavi na unapred zakupljene bilborde u gradu, čime je „direktno… »

Dačić: Dok je naše partije, ne brinite za radnička prava

Danas 27.02.2018
Lista SPS-JS održala predizborni skup u Lazarevcu Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma i Aleksandar Antić, kadidat za gradonačelnika liste SPS – JS, održali su završni… »

„Advokat“ na Festu

Danas 27.02.2018
Američki film „Advokat“, koji je Denzelu Vošingtonu doneo devetu nominaciju za „Oskara“, biće danas prikazan na Festu. „Advokata“ je režirao Den Gilroj, poznat po filmu „Noćne hronike“ iz 2014. godine. Publika će petog dana festivala… »

Filharmonija izvodi balkansku premijeru simfonije

Danas 27.02.2018
Beogradska filharmonija i njen šef-dirigent Gabrijel Felc prirediće veliku balkansku premijeru Glijerove simfonije „Ilja Muromec“, u petak u Kolarčevoj zadužbini. Filharmoničari će premijerno na našim prostorima predstaviti slikovitu rusku… »

Zaplenjeno 100 kilograma marihuane u Atini

Danas 27.02.2018
Grčka policija je zaplenila više od 100 kilograma marihuane pronađene u kolima državljanina Albanije na severu zemlje, javio je AP. U saopštenju policije se kaže da je dvadesetšestogodišnji albanski državljanin uhapšen sa 105 kilograma… »

Stefanović: Za čišćenje snega pozvati SNS

Danas 27.02.2018
Predsednik Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović pozvao je sve Beograđane da se jave najbližem Opštinskom odboru Srpske napredne stranke ukoliko imaju poteškoća sa čišćenjem snega ispred svojih domova, bolnica… »

Profesor Filološkog fakulteta počeo štrajk glađu

Danas 27.02.2018
Profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Dušan Glišević počeo je štrajk glađu zbog, kako kaže, konkursa za mesto redovnog profesora , prenosi B92. “Kako više od pola godine na sednicama Veća Filološkog fakulteta nema potrebnog… »

Predložen novi poverenik „Agrokora“

Danas 27.02.2018
Predložen Fabris Peruško za novog poverenika "Agrokora" Na današnjoj sednici Vlade Hrvatske za novo poverenika za Agrokor premijer Plenković predložio Fabrisa Peruška, a za njegovu zamenicu Irenu Weber. Taj predlog prihvatili su članovi Vlade, a… »