Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Oglas SNS u svim dnevnim novinama izuzev Danasa

Danas 27.02.2018
Srpska napredna stranka objavila je danas oglas u skoro svim dnevnim novinama, izuzev Danasa, za listu „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ sa spiskom imena od više od 1.000 ljudi koji podržavaju tu listu na beogradskim izborima. U… »

Koje su javne ličnosti podržale SNS

Danas 27.02.2018
Srpska napredna stranka je u gotovo svim dnevnim novinama danas u Srbiji na tri strane objavila spisak 1.000 ličnosti iz javnog života koje ih podržavaju. Na spisku su fudbalska legenda Dragan Džajić, direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, ali i… »

CRTA: Zatvorenicima onemogućeno pravo glasa

Danas 27.02.2018
Presek drugog dela izborne kampanje Zatvorenici Okružnog zatvora u Beogradu koji imaju pravo glasa na beogradskim izborima 4. marta to svoje pravo neće moći da ostvare. To je rekao danas Pavle Dimitrijević iz Centra za istraživanje, transparentnost i… »

„Gospođica Šanel“ K. V. Gortnera

Danas 27.02.2018
Nove knjige o slavnim ženama Izdavačka kuća Laguna nedavno je objavila biografiju jedne od glavnih modnih ikona 20. veka Koko Šanel. U poplavi biografskog štiva o ovoj neobičnoj ženi, koja je sa društvene margine između dva svetska rata uspela na… »

Kosovo u fokusu razgovora Vučića i Merkelove

Danas 27.02.2018
Diplomatski izvori o današnjoj poseti predsednika Srbije Nemačkoj Priče o tome da je Angela Merkel pozvala Aleksandra Vučića kako bi mu dala podršku na predstojećim beogradskim izborima apsolutno nemaju nikakvog smisla, tvrde diplomatski izvori… »

Kakva je bila moda pred Drugi svetski rat?

Danas 27.02.2018
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravdu – 27. februar 1938. Mašna u kosi, suknje sa visokim strukom po poslednjoj pariškoj modi, ali i posebna nega grudi – saveti su koji su se pre 80 godina davali u novinama ženama. Pod rubrikom „Sa Vama i… »

Rad na evropskim gradilištima privlačniji od šivaće mašine

Danas 27.02.2018
Potražnja za tekstilnim radnicima u Novom Pazaru ne jenjava, potrebno više od 1.000 tekstilaca U gradu tekstilne industrije, ili dolini džinsa, kako još nazivaju Novi Pazar, problem kvalifikovane radne snage je sve izraženiji. Lokalni mediji… »

Razum i osećajnost

Danas 27.02.2018
Avioni, kamioni Ma ni ne gledam. Smučili su mi se svi. Odmah šaltam na drugi kanal, palac me je zaboleo. Izaći ću, naravno, i glasati protiv Vučića – kaže mi prijateljica, a slične ili iste komentare čujem svaki put kad pitam ljude šta misle o… »

Grčka zavejana snegom

Danas 27.02.2018
Temperatura ispod nule, posebno u severnoj i centralnoj Grčkoj, izazvala je saobraćajne probleme, a desetine škola je zatvoreno, javlja agencija Srna. Region Atika, na istoku Grčke, koji uključuje Atinu, pokriven je snegom, pa su se čak i plaže… »

Ministrima zabranjeno da komentarišu „crnu listu“ FATF

Danas 26.02.2018
Kabinet premijerke Ane Brnabić je u subotu zabranio članovima Vlade Srbije da komentarišu vest da je Srbija stavljena na listu zemalja s nedostacima u sistemu borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma Međudržavnog tela za borbu protiv pranja… »