Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Lustracija po sećanju

Danas 27.02.2018
Povodom izbora Uroša Šuvakovića za redovnog profesora BU Jadno mi je ovo naše visoko školstvo, liči na prestupnika koji se nalazi ispred nekog grubog islednika; taman malo predahne od hladne vode, reflektora u lice i maltretiranja tipa: „Šta je… »

(Ne)uspeh

Danas 27.02.2018
Prošle sedmice završeno je zimovanje srpskih fudbalskih klubova u Evropi. Sudbina tako je htela da poslednje stanice budu u njenom istočnom delu, gde su se klubovi 90-ih godina prošlog veka, kao i naši, našli pred tranzicijom. I za razliku od… »

U Srbiji, posebno u vojnim institucijama, ima dokumentacije za rješavanje sudbine nestalih

Danas 27.02.2018
Vesna Teršelič, voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, za Danas Politički odnosi između Hrvatske i Srbije su se zadnjih godina zahladili do razine iz 1996., neposredno nakon potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa. No… »

Ovo je Beograd na vodi: kašnjenje, kredit, požar

Danas 27.02.2018
Od kada je 2014. predstavljena maketa "Belgrade Waterfronta", ni jedan jedini objekat nije završen Požar u „Beogradu na vodi“ i to baš u vreme neposredno pred održavanje gradskih izbora ponovo je izbacio ovaj mnogo hvaljeni i još više osporavani… »

Siniša Mali nas je doslovno prepisao

Danas 27.02.2018
Kako su delovi iz knjige Novi model privatizacije u Srbiji završili u doktoratu gradonačelnika Beograda Ne nazire se kraj aferama sa plagijatima doktorata državnih funkcionera. Očigledno je da su državne i univerzitetske vlasti rešile da sačekaju… »

Rakić Vodinelić odgovarala na pitanja na Fejsbuku

Danas 27.02.2018
Intervju na mreži - najzanimljiviji odgovori sutra u štampanom i onlajn izdanju Danasa Prva na listi koalicije DS, SDS, NOVA i ZEP Zeleni za beogradske izbore Vesna Rakić Vodinelić odgovara je danas na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, u… »

Stojanović: Srbiji potrebna obnovljena DS, ali bez Tadića, Šutanovca i Živkovića

Danas 27.02.2018
Sagovornici Danasa o ideji lidera stranaka iz koalicije "Da oslobodimo Beograd" o formiranju demokratske unije Ideja o ukrupnjavanju političke scene ujedinjenjem partija koje su proizašle iz Demokratske stranke je dobra, jer istraživanja godinama… »

Ilić upozorio na nove liste

Danas 27.02.2018
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić upozorio je danas građane Beograda da na predstojećim izborima u Beogradu ne glasaju za liste koje su se pojavile nekoliko dana pre isteka roka za predavanje spiskova kandidata. Nova Srbija nije htela da učestvuje u… »

Promo hapšenja po džepu građana

Danas 27.02.2018
Samo u decembru prošle godine „u akcijama na suzbijanju kriminala i korupcije“ srpska policija uhapsila je najpre 56, pa 38, pa 30 osoba, među kojima su bili „funkcioneri, biznismeni, carinici, policajci…“, koji se sumnjiče da su oštetili… »

Evet efendije

Danas 27.02.2018
Ako mislite da je u Srbiji danas, kao u nekim drugim normalnim zemljama, najunosnije zanimanje programer ili IT stručnjak – ljuto se varate. Kao u vreme Mehmeda II Osvajača, najunosnije zanimanje kod nas je i dalje evet efendija. NJegovo je osnovno… »