Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Slovenija (1): Kampovanje, glamur i podzemlje

Danas 27.02.2018
Dopisnica U mestu Podčetrtek u Sloveniji, na samoj slovenačko-hrvatskoj granici, nalazi se izuzetno atraktivan turistički kompleks „Olimija“. Iako ne spada u mesta zadivljujuće prirodne lepote kao što je Bled, Olimija je u oštroj konkurenciji… »

Najviše škripi kod kuće

Danas 27.02.2018
Fudbaleri Partizana ove sezone lutaju između problema u odbrani i napadu Možda je sviranje penala za Zemun zaista bilo neopravdano, kako tvrdi uprava Partizana, ali čak i da je neko instruisao glavnog sudiju nedeljnog meča Dejana Santrača, što se da… »

I dalje verujem da je film sedma umetnost, a ne hamburger

Danas 27.02.2018
Kornel Mundruco, mađarski reditelj, ekskluzivno za Danas uoči dolaska na 46. Fest Mađarski filmski i pozorišni reditelj Kornel Mundruco biće gost 46. Festa, gde će 1. marta predstaviti svoje poslednje ostvarenje „Jupiterov mesec“. Kao i u svom… »

Tramp hoće, ali ne može da popravi odnose Rusije i SAD

Danas 27.02.2018
Evgenij Kožokin, prorektor Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose Svetu danas treba globalna medijacija. Sadašnja konfrontacija Sjedinjenih Država i Rusije mnogo je opasnija nego što je bio sukob Amerike i SSSR – smatra Evgenij… »

Napredni klub: Sprečiti zlo

Danas 27.02.2018
Beograd se tokom protekle četiri godine nije razdužio, budžet grada je manji za stotinu miliona evra. „Beograd na vodi“ je mutan posao, desetostruko manji od obećanog, koji kasni godinama, saopštilo je danas udruženje građana Napredni klub i… »

Novi sazivi nacionalnih saveta do sredine marta

Danas 27.02.2018
Danas završna sednica NPS u starom sastavu Novi sazivi Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) i Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje (NSVO) biće izabrani do sredine marta, izjavio je za Danas ministar prosvete Mladen Šarčević. On kaže da je… »

Sajam obrazovanja prilika da se osmaci upoznaju sa srednjim školama

Danas 27.02.2018
U OŠ "Filip Kljajić Fića" 3. marta od 10 do 14 časova Šesti Sajam obrazovanja biće održan u subotu, 3. marta od 10 do 14 časova u Osnovnoj školi „Filip Kljajić Fića“ (Nikolaja Gogolja 40). Namera organizatora je da se na naj način… »

Za „besplatne“ pakete 10 miliona

Danas 27.02.2018
Opština Mladenovac odlučila da pomogne naprednjacima u kampanji Opština Mladenovac tužiće pojedince koji su snimili više od 5.000 paketa uskladištenih tokom noći između petka i subote u sportski centar u ovom gradu. Prema rečima Stevana Vlajića… »

Licitacija 14.900 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u martu

Danas 27.02.2018
Kasnilo se zbog ugovora sa stočarima i davanja u dugoročan prioritetni zakup na 30 godina preko 1.000 hektara plodnih banatskih oranica dvema ovdašnjim firmama, objašnjenje je za neverovatno zakasneli rok sa izdavanjem državnog poljoprivrednog… »

Pomama za toalet papirom na Tajvanu

Danas 27.02.2018
Zbog rasta cena sirovina, rafovi u maloprodajnim objektima prazni U tajvanskim prodavnicama je proteklog vikenda zabeležena prava pomama za toalet papirom nakon što se raširila vest da će doći do znatnog poskupljenja ovog proizvoda. Kupci su na… »