Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Prokletstvo pobede

Danas 27.02.2018
Fransoa Trifo i ostali hipsteri iz novotalasne kul ekipe bili su, u svojoj ostrvljenosti prema scenarističkom filmu, posebno kivni na Renea Klemana, njegov opus nazvavši „cinema de papa“. Ipak, od tog „ćaletovog bioskopa“ ostao nam je… »

Uopšte ne koristim društvene mreže

Danas 27.02.2018
Reagovanje na tekst "Miloš Jovanović: Kampanju protiv nas vode Dveri" (Danas, 21. februar) Poštovani gospodine Petroviću, U listu Danas, u izdanju od srede, 21. 02. 2018. i na internet stranici Vašeg lista, u tekstu „Miloš Jovanović: Kampanju… »

Unija ili Đilas

Danas 27.02.2018
Kad Boris Tadić kaže da je za uniju sa strankama onih koji su nekada morali u redu da čekaju ispred njegovog kabineta da ih primi pokojni Miodrag Rakić, na šta nam to liči? Na zakasnelu pamet ili na zakasnelu fikciju? Fikciju i to žanra kao kad… »

Jugović: Vučić pobeđuje organskom politikom

Danas 27.02.2018
Urednik KomentarPressa i bivši potpredsednik PS o beogradskoj kampanji Beli više ne postoji, ali postoje njegovi birači koji su više razočarani u opoziciju nego u vlast. U biračkom telu postoji potreba da se pojavi u parlamentu politička snaga koja… »

Đorđo Žujović: Biću šef odborničke grupe koja neće u savez sa SNS

Danas 27.02.2018
Kandidat Liberalno-demokratske partije za odbornika govori za Danas U Srbiji je sve jeftina gluma, pa tako i partije od skupljanja potpisa i predavanja lista prave neke predstave gde pokazuju stranačke mišiće i snagu, što je bolno udaljeno od… »

Beograd na Bojani

Danas 27.02.2018
Miloš Mitrović je srpskom narodu i senatu u svojoj jučerašnjoj kolumni podastro spisak preliminarno osumnjičenih za paljevinu vrhovnog čardaka u Beogradu na vodi i – da vidite – svakom poštenom Srbinu svi sa spiska vaistinu moraju biti… »

Poznati spotopis

Danas 27.02.2018
Pre šest godina, na ovom mestu, vrlo sam se sprdao sa Tadićevim televizijskim spotovima, uoči, pokazaće se, za njega, ali i za dobar deo Srbije, sudbonosnih izbora. To su spotovi u kojima je, sećate se, tadašnji predsednik sa sveže izmanikiranim… »

Alisa u zemlji Nasa

Danas 27.02.2018
Nauka kroz priče Alisa Karson je rođena 2001. godine. Živi u Baton Ružu, u američkoj državi Luizijana, na istočnoj obali reke Misisipi, sa ocem Bertom. Alisa je završila međunarodnu srednju školu, uči pet jezika, neprekidno trenira, brine o… »

Izaberi svoju zelenu opciju

Danas 27.02.2018
Na izbore u Beogradu izlaze čak četiri ekološke stranke Na izborima za Skupštinu grada Beograda 4. marta nastupiće četiri registrovane zelene stranke koje deluju na nacionalnom nivou. Od tog broja, dve ekološke stranke na izbore izlaze samostalno… »

Strukture ga dobro furaju

Danas 27.02.2018
U društvu u kojem životarimo cirkuliše jedna prilično pogubna teza koja je na prvi pogled tačna. Ona glasi – SVI SU ONI ISTI. Kada ovako postavimo stvari, onda nesumnjivo ciljamo na to da su ovi koji su trenutno na vlasti (kao i oni pre njih)… »