Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Požarevac: Uhapšen policajac zbog zloupotrebe

Danas 27.02.2018
Policajac uzeo tuđ novac Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uhapsio je prošle sedmice policajca N.G. (35) iz okoline Smedereva, zaposlenog u Policijskoj upravi Požarevac, zbog sumnje da je uzeo određenu sumu novca iz novčanika koji je nađen i predat… »

Mrdalice iz „Tajvanske kanaste“ u Parobrodu

Danas 27.02.2018
Mrdalice, „unikatno umetničko delo“ Milije Nešića i Saše Belopoljanskog iz kultnog filma Gorana Markovića „Tajvanska kanasta“, izvađene su iz podruma posle 30 godina i biće predstavljene beogradskoj publici sutra uveče od 19 sati u… »

Poziv mladim vizuelnim umetnicima

Danas 27.02.2018
Ambasada Švajcarske u Srbiji pozvala je danas mlade vizuelne umetnike da dostave prijave za učešće na zajedničkoj izložbi u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu. U saopštenju se navodi da se „traži najviše petoro umetnika čiji će… »

Počinje izgradnja autoputa Niš-Merdare

Danas 26.02.2018
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je informaciju o lokaciji za izgradnju prve deonice autoputa Niš-Merdare, od Niša do Pločnika, što je prvi korak u realizaciji tog projekta. Informacija o lokaciji je polazna osnova za… »

Šabić podneo krivičnu prijavu protiv zaposlenog na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu

Danas 27.02.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv NN izvršioca sa svojstom službenog lica, zaposlenog na Fakultetu medicinskih nauka… »

Rok poetika Krisa Kornela

Danas 27.02.2018
Simbolika smrti, slobode i života u rok poetici Krisa Kornela tema je predstojeće tribine koja će se održati u Centru za kulturu Smederevo u sredu, 28. februara od 19 sati. Ulaz na program je slobodan, prenosi Podunavlje.info. Kris Kornel… »

Privremeno prihvatilište na Vračaru

Danas 27.02.2018
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas privremeno Prihvatilište koje je formirano u saradnji sa Opštinom Vračar i ogrankom Crvenog krsta sa te beogradske opštine. Privremeno Prihvatilište se nalazi u Sazonovoj ulici 119 i radiće svakog dana… »

Folić: Još danas glasanje za projekte

Danas 27.02.2018
Beograđani imaju još jedan dan da glasaju za projekte koje će opštine i grad da sprovedu u narednom periodu u okviru projekta „Da se radi i gradi po tvom”, rekao je danas glavni urbanista Milutin Folić i podsetio da su građani prethodne dve… »

Karo Emerald: Holandska Bili Holidej

Danas 27.02.2018
Ličnost Danas Holandska pop i džez zvezda Karo Emerald nastupiće večeras u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u Beogradu, u okviru svoje aktuelne „Emerald Island“ turneje. Pevačica koja prvi put gostuje u Srbiji na koncertu će predstaviti EP… »

Fašizam iz sopstvenog dvorišta

Danas 27.02.2018
Suočavanje sa ratno zločinačkom prošlošću je pored korupcije najveći problem aktuelnih vlasti. Kao direktni učesnici, zastupnici i sprovoditelji ratne propagande devedesetih godina, najosetljiviji su upravo na ovoj temi, kao što i najveću štetu… »