Izvor: Danas arhiva vesti 27.02.2018

Merkel: Nemačka podržava evropsku perspektivu Srbije

Danas 27.02.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Nemačka ohrabruje Srbiju da nastavi reforme i podržava evropsku perspektivu Srbije. Ona je, na zajedničkoj pres-konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon današnjeg sastanka u… »

Za put neophodni zimske gume i lanci

Danas 27.02.2018
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ obaveštava da je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila na državnom putu I A reda broj 1, deonica Ćuprija – Jagodina, u pravcu Niš-Beograd, Moravski most, jer je šleper probio zaštitnu ogradu… »

Voz naleteo na automobil kod Vranjske banje, dvoje poginulo

Danas 27.02.2018
Dva muškarca iz okoline Vranja poginula su u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu kod Vranjske Banje, javlja RTS. Prema njihovom saznanju nastradali su bili u automobilu na koji je naleteo voz. Teretni voz je saobraćao iz Makedonije ka Nišu a… »

Ministarstvo: Svi putevi prohodni

Danas 26.02.2018
Svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj, a putarska preduzeća rade 24 časa, angažujući sve raspolože radnike i mehanizaciju. To je saopštilo večeras Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na… »

Veto Rusije rezoluciju SB UN o kritici Iranu

Danas 26.02.2018
Rusija je blokirala usvajanje dokumenta o produžetku sankcija Jemenu, u kojem se navode optužbe Irana da nezakonito isporučuje oružje pobunjenicima. Kako prenosi Sputnjik, odmah nakon glasanja bio je podnet ruski predlog rezolucije koji je jednoglasno… »

Podiže se spomen obeležje stradalim policajcima

Danas 27.02.2018
Nainicijativu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića po prvi put u istoriji Ministarstva u Beogradu će biti podignuto spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike i druge pripadnike MUP-a koji su izgubili živote. Spomenik će… »

Nebojša Arsenijević ponovo izabran za rektora

Danas 27.02.2018
Izabran rektor Univerziteta u Kragujevcu Za rektora Univer ziteta u Kragujevcu juče je ponovo izabran dr Nebojša Arsenijević, koji je i do sada bio na toj funkciji, i čije razrešenje sa tog mesta je nedavno preporučila Agencija za borbu protiv… »

Zatraženo 30 godina zatvora za bivšu predsednicu Južne Koreje

Danas 27.02.2018
Tužilaštvo Južne Koreje zatražilo je 30 godina zatvora za svrgnutu predsednicu Park Geun Hje na suđenju za korupciju i zloupotrebu vlasti, prenosi Hina. Park je već gotovo godinu dana u pritvoru. „Zahtevamo od suda da izrekne zatvorsku kaznu od 30… »

„Zukorlić ukrao identitete kandidata liste ‘Da oslobodimo Beograd'“

Danas 27.02.2018
Danas smo došli u posed dokaza da je izvršena zloupotreba identiteta kandidata i članova biračkih odbora liste „Da oslobodimo Beograd“ od strane liste Muamera Zukorlića – „Stranka za pravdu i pomirenje“. To je rekao danas predsednik Nove… »

Junker i Brnabić o Strategiji proširenja EU

Danas 27.02.2018
Poseta Žan Klod Junkera Beogradu Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom o usvajanju Strategije o proširenju i budućim aktivnostima Srbije na njenom evropskom putu. Brnabić je istakla da… »