Regioni arhiva vesti 27.02.2018

Arsenijević ponovo izabran za rektora

Ritam grada Kg 27.02.2018
Savet Univerziteta u Kragujevcu, na današnjoj sednici, tajnim glasanjem, izabrao je Nebojšu Arsenijevića, redovnog profesora Fakulteta medicinskih nauka, za rektora Univerziteta, na novi mandatni period od tri godine. Od ukupno 19 članova Saveta… »

Poginule dve osobe na pružnom prelazu kod Vranjske Banje

Jug press 27.02.2018
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila, u utorak, oko jedan sat iza ponoći na međunarodnoj pruzi Beograd – Niš – Atina, kod Vranjske Banje, poginule su dve osobe Nesreća se dogodila na obeleženom pružnom prelazu kada je putnički… »

Konvencija Mi ili oni završena BEZ INCIDENATA. Socijalisti POPUSTILI

Ist media 27.02.2018
BOR, (IST Media) Završna konvencija koalicije MI ILI ONI, u susret lokalnim izborima zakazanim za 4. mart, održana je večeras u velikoj sali Doma kulture bez ijednog incidenata, uprkos najavi SPS da će u isto vreme i na istom mestu biti održana… »

Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!

Jugmedia 27.02.2018
Zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda, upozorvaju iz JP „Putevi Srbije“. Na celoj teritoriji… »

Kombinovanom metodom niški lekari ženi spasili život nakon moždanog udara

Južne vesti 27.02.2018
Nakon što je magnetnom rezonancom utvrđeno da pacijentkinja doživljava moždani udar, tim neurologa i radiologa niškog Kliničkog centra prošle nedelje je uspešno po prvi put u ovoj ustanovi kombinovao dve procedure - direktno “usisavanje”… »

Saradnja Kragujevca i ruske IT kompanije

RT Kragujevac 27.02.2018
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i Andrej Strelkov, direktor platformskih rešenja „Jandeksa“, najveće ruske tehnološke i IT kompanije, potpisali su danas memorandum o saradnji. Ova kompanija bavi se izradom softverskih rešenja i… »

I danas skraćene ove autobuske linije

iKragujevac 27.02.2018
Gradska agencija za saobraćaj saopštila je da se usled snežnih padavina javni gradski i prigradski prevoz putnika u Kragujevcu i danas obavlja otežano. Sva vozila saobraćaju po registrovanom redu vožnje, ali usled velikih padavina vozila saobraćaju… »

„Energetika“ greje neprekidno

RT Kragujevac 27.02.2018
Zbog hladnog talasa koji je zahvatio i Kragujevac, „Energetika“ neprekidno snadbeva potrošače toplotnom energijom tokom 24 časa. S obzirom na to da su najavljene niske temperature i za naredne dane, u gradskoj toplani očekuju da će tokom čitave… »

Šahovski spektakl u Nišu: Velemajstor Tošić protiv kompjutera

Niške vesti 27.02.2018
Univerzitet Singidunum u Nišu biće u petak domaćin šahovskog meča izmedju velemajstora Miroslava Tošića i hibridnog kompjuterskog sistema AHIL 2018 kojim će upravljati njegov tvorac, profesor Elektronskog fakulteta Vladan Vučković. Vučković je… »

Ubili majku

Jug press 27.02.2018
TRGOVISTE PripadniciMinistarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su D. A. (1988) i M. A. (1980) iz Trgovišta, zwbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo. Sumnja se da su oni rukama više puta udarili majku (1950)… »