Regioni arhiva vesti 27.02.2018

Nebojša Arsenijević ponovo izabran za rektora

Večernje novosti 27.02.2018
Savet Univerziteta u Kragujevcu izabrao je prof. Nebojšu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu na period od tri godine. Savet Univerziteta u Kragujevcu izabrao je prof. Nebojšu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu na period od… »

Poginule dve osobe na pružnom prelazu kod Vranjske Banje

Jug press 27.02.2018
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila, u utorak, oko jedan sat iza ponoći na međunarodnoj pruzi Beograd – Niš – Atina, kod Vranjske Banje, poginule su dve osobe Nesreća se dogodila na obeleženom pružnom prelazu kada je putnički… »

SPS i opozicija zakazali skup u isto vreme i na istom mestu

Večernje novosti 27.02.2018
Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije zakazao je za danas u 18 časova u Domu kulture razgovor ministra ekologije Gorana Trivana sa građanima. BOR - Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije zakazao je za danas u 18 časova u Domu kulture… »

Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!

Jugmedia 27.02.2018
Zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda, upozorvaju iz JP „Putevi Srbije“. Na celoj teritoriji… »

Kombinovanom metodom niški lekari ženi spasili život nakon moždanog udara

Južne vesti 27.02.2018
Nakon što je magnetnom rezonancom utvrđeno da pacijentkinja doživljava moždani udar, tim neurologa i radiologa niškog Kliničkog centra prošle nedelje je uspešno po prvi put u ovoj ustanovi kombinovao dve procedure - direktno “usisavanje”… »

Uskoro aplikacije za taksi, parking, gradski prevoz: Potpisan ugovor o saradnji Kragujevca i ruske IT kompanije

iKragujevac 27.02.2018
Najveća ruska tehnološka i IT kompanija, koja se bavi geolokacijskim servisima, za Kragujevac će uraditi više aplikacija: Jandeks taksi, parking, gradski prevoz i navigaciju. Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i Andrej Strelkov, direktor… »

Zbog snega skraćene pojedine linije gradskog prevoza

RT Kragujevac 27.02.2018
Zbog obimnih snežnih padavina i klizavog kolovoza javni gradski i prigradski prevoz putnika u Kragujevcu odvija se otežano. Autobusi saobraćaju skraćno na nekoliko linija, rečeno je iz Gradske agencije za saobraćaj. U gradskom prevozu svi putni… »

„Energetika“ greje neprekidno

RT Kragujevac 27.02.2018
Zbog hladnog talasa koji je zahvatio i Kragujevac, „Energetika“ neprekidno snadbeva potrošače toplotnom energijom tokom 24 časa. S obzirom na to da su najavljene niske temperature i za naredne dane, u gradskoj toplani očekuju da će tokom čitave… »

Šahovski spektakl u Nišu: Velemajstor protiv kompjutera

Jugmedia 27.02.2018
Velemajstor Miroslav Tošić i hibridni kompjuterski sistem AHIL 2018 kojim će upravljati njegov tvorac, profesor Elektronskog fakulteta Vladan Vučković, igraće šahovski meč u petak na Univerzitetu Singidunum u Nišu. Vučković je na konferenciji… »

Uhapšeni zbog kradje i nasilja u porodici

Radio sto plus 27.02.2018
Novopazarska policija danas je u dve odvojene akcije uhapsila S.M. (29) iz Raške i M.C. (23) iz Novog Pazara, zbog sumnje da su izvršili kradju i nasilje u porodici. Policija navodi da sumnja da je S.M. 23. februara iz novčanika radnice jednog butika… »