Izvor: Blic arhiva vesti 04.03.2018

Skandali na izborima: Italijani se žale na konfuzne listiće, neka birališta nisu ni otvorena

Blic 04.03.2018
Vlasti u Palermu morale su tokom noći, uoči glasanja za parlamentarne izbore u Italiji, ponovo da štampaju oko 200.000 glasačkih listića, dok su se građani u Rimu žalili da ne razumeju listiće i da su previše komplikovani. Kako prenosi AP, novi… »

Makron traži da Rohani izvrši pritisak na sirijsku vladu

Blic 04.03.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron zatražio je danas od predsednika Irana, Hasana Rohanija, da izvrši pritisak na sirijsku vladu kako bi okončala napade na sirijski region Istočnu Gutu i omogućila pristup humanitarne pomoći toj oblasti. U… »

Optuižnice protiv bivšeg čelnika Vatikanske banke i advokata

Blic 04.03.2018
Tužioci u Vatikanu optužili su za proneveru bivšeg predsednika Vatikanske banke Anđela Kaloja i njegovog advokata Gabrijelea Liuca, smatrajući ih odgovornim za gubitak od više od 50 miliona evra u prodajama nekretnina. Suđenje predsedniku… »

Umalo tragedija kod Sevojna: Stena se odronila na put između dva automobila (foto)

Blic 04.03.2018
Na putu između Užica i Sevojna jutros oko 7.30 pukom srećom izbegnuta je tragedija pošto su se na magistralu survale dve stene, od kojih jedna teška nekoliko stotina kilograma. Malo je nedostajalo, rekli su nam očevici da kamene gromade padnu na… »

"Džordž Vašington se okreće u grobu": Tramp: Mogle bi i SAD da dobiju doživotnog predsednika

Blic 04.03.2018
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je jako dobro to što će kineski predsednik moći da ima doživotnu funkciju i kroz šalu predložio da i SAD sprovedu potrebe reforme i omoguće takav scenario. CNN je objavio audio snimak s jedne… »

Ivanić u trodnevnoj poseti manastirima na Kosmetu

Blic 04.03.2018
Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić boravi u trodnevnoj poseti manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosmetu. Posetu je započeo Pećkoj patrijaršiji obilaskom manastirskog kompleksa i razgovorom s mati Haritinom, vršiocem… »

Počeo 25. Kopaonik biznis forum

Blic 04.03.2018
Jubilarni 25. Kopaonik biznis forum, koji će ove godine okupiti rekordnih 1.000 učesnika, počeo je večeras na Kopaoniku spacijalnim događajem Digitalna ekonomija - šansa za Srbiju da se nađe među vodećim zemljlama. Ovogodišnji Kopaonik biznis… »

Mirna noć u gradu: Tri osobe lakše povređene u dva udesa

Blic 04.03.2018
U toku noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređene tri osobe, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Batutove, oko 20.30 časova, lakše je povređen muškarac starosti 38 godina… »

Sukobi policije i demonstranata kod nuklearnog postrojenja u Francuskoj

Blic 04.03.2018
Francuska policija ispalila je suzavac tokom sukoba sa demonstrantima koji su protestovali zbog nuklearne energije kod postrojenja Bure na severoistoku zemlje. Demonstranti su bacali razne predmete na policiju koja je blokirala pristup šumi kod… »

Vrhovni sud Egipta odbacio odluke o predaji dva ostrva Saudijskoj Arabiji

Blic 04.03.2018
Vrhovni ustavni sud Egipta danas je odbacio sve prethodne sudske odluke o predaji dva ostrva u Crvenom moru Saudijskoj Arabiji na osnovu sporazuma iz 2016. godine, između Kaira i Rijada. Sud je u obrazloženju odluke naveo da samo zakonodavna vlast može… »