Izvor: Blic arhiva vesti 04.03.2018

U Italiji otkrivena vojna rezidencija iz drugog veka

Blic 04.03.2018
Radnici su tokom radova na podzemnoj železnici u Rimu pronašli rezidenciju vojnog komandanta iz drugog veka, zajedno sa dobro očuvanim geometrijski osmišljenim mozaikom, mermernim podom i islikanim zidovima. Glavni rimski arheolog Frančesko… »

Potera u Vršcu: Policija traga za dva napadača koja su pokušala da opljačkaju, a potom ranila mladića

Blic 04.03.2018
Vršačka policija traga za dva napadača koji su noćas pokušali da opljačkaju, a potom i upucali u nogu Ivana P. (29). Kako se saznaje, oni su rano jutros u Vršcu, u ulici Feliksa Milekera zaustavili Ivana P. i tražili mu novac. Došlo je do… »

Havarija: Cela opština Gadžin Han ostala bez struje!

Blic 04.03.2018
Zbog havarije na 35 kW dalekovodu do koje je došlo danas oko 11.15 časova, bez struje je ostala cela opština Gadžin Han, potvrdio je za „Blic“ predsednik te opštine Saša Đorđević. - Do havarije je došlo nedaleko od Taskovića kada su usled… »

Nemački ministar: Zabrane dizel automobila se mogu izbeći

Blic 04.03.2018
Ministar saobraćaja nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija, Hendrik Vist, smatra da će proći barem dve godine do primene odluke o zabrani vožnje dizel automobila u gradovima, koji bi do tada mogli da pronađu druge načine za smanjenje zagađenja… »

Čestitka iz Pariza: Makron: Dogovor oko nemačke koalicije je dobra vest za Evropu

Blic 04.03.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron čestitao je danas nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i vršiocu dužnosti lidera Socijaldemokratske partije (SPD) Olafu Šolcu, nakon što je SPD glasao za formiranje vladajuće koalicije, saopštilo je francusko… »

Pripravnost u Lučanima zbog mogućih poplava

Blic 04.03.2018
- Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje - istakla predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić. Predsednica opštine Lučani i… »

Buktinja: Zapalio se autobus na granici Srbija-Hrvatska

Blic 04.03.2018
Autobus kompanije "Deva Tours" zapalio se danas na granici Srbija-Hrvatska, a niko od 29 putnika, koji su putovali ka Kosovu nije povređen. Jedan od zaposlenih u kompaniji kazao je da se požar dogodio oko 5 sati ujutru, kao i da je kompanija poslala… »

Blic "intervju": Srbin koji ima šansu da uđe u italijanski parlament: Berluskoni je mogao da uradi više za Italiju, ali nije…

Blic 04.03.2018
Na opštim izborima u Italiji prvi put u istoriji šansu ima jedan Srbin da uđe u parlament. U pitanju je Dalibor Cvejić iz stranke Lista naroda za očuvanje ustava. Za šta se zalaže vaša stranka? - Moja partija se zove „Lista del popolo per la… »

Tri godine od smrti muzičara: Posvetili su mu film, obožavale su ga generacije, a umro je u Beču!

Blic 04.03.2018
U ponedeljak, 5. marta se navršava tri godine od smrti muzičara Vlada Divljanina. Poznat i priznat kao gitarista, pevač i glavna kreativna snaga kultnog sastava Idoli, a potom i po raznovrsnim projektima ostvarenim u okviru svoje samostalne karijere… »

Danski "Šarmer" najbolji film Glavnog programa Festa

Blic 04.03.2018
"Beogradski pobednik" za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu 46. Festa pripao je danskom ostvarenju "Šarmer" u režiji Milada Alamia uz obrazloženje žirija da je reč o filmu koji je "kroz uverljivu priču i kroz složen glavni lik… »