Izvor: Blic arhiva vesti 04.03.2018

Hrvati ostali bez sezonskih radnika, pa traže Srbe za pomoć. Evo kako možete zaraditi platu od 500 do 2.000 evra mesečno

Blic 04.03.2018
Hrvati su ostali bez domaćih sezonskih radnika, koji su otišli u zemlje Evropske unije, pa sada zovu komšije, a pored radnika iz Bosne i Hercegovine, sada traže i one iz Srbije. Procenjuje se da će Hrvatska ove godine imati oko 70.000 praznih… »

Britanski diplomata: I posle Bregzita ostaju obaveze u KFOR-u

Blic 04.03.2018
Britanski diplomata Endrju Pejdž, koordinator Samita EU-Zapadni Balkan koji će u julu biti održan u Londonu, izjavio je da će i posle Bregzita Velika Britanija "poštovati obaveze u EUFOR i KFOR". Pejdž je naveo da London, u vezi sa bilateralnim… »

Irskoj prete poplave posle snežne oluje Ema

Blic 04.03.2018
U Irskoj je prethodnih dana vladao haos zbog naleta snežne oluje Ema kada su i bile rasprodate skoro sve količine hleba, mleka i krompira, a nadležni upozoravaju na rizik od poplava i saobraćajni kolaps s obzirom da se očekuje topljenje snega. Mnogi… »

Opljačkana Dara Bubamara: Lopovi upali u stan na Dedinju i odneli stvari u ogromnoj vrednosti

Blic 04.03.2018
Dara Bubamara opljačkana je u noći između utorka i srede, kada su lopovi upali u njen stan na Dedinju i odneli plen vredan, prema prvim procenama, oko 30.000 evra. Tokom pljačke, u stanu nije bilo nikoga, a kada je Dara došla dva dana kasnije… »

Najbogatiji u kineskom Kongresu zajedno imaju 650 milijardi dolara

Blic 04.03.2018
Više od 150 delegata koji će učestvovati na ovogodišnjem zasedanju kineskog parlamenta ukupno poseduje imovinu vrednu 4,1 biliona juana, odnosno 650 milijardi dolara, prenosi AP. Prema podacima objavljenim uoči sutrašnjeg početka zasedanja… »

Drama u Prokuplju: Zbog snega se srušila kuća u centru grada, žena za dlaku izbegla tragediju (foto)

Blic 04.03.2018
Niko nije povređen kada se srušila kuća nadomak centra Prokuplja nakon što je proradilo klizište usled naglog topljenja snega. Reka Toplica zasad je u svom koritu, a usled izlivanja pritoka popljavljene su oranice u Donjoj Trnavi i u rubnim delovima… »

Nesreća u Kotežu: Dečak (4) pao sa trećeg sprata zgrade

Blic 04.03.2018
Dečak starosti oko četiri godine pao je sa terase na trećem spratu zgrade u Kotežu, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako kažu, Hitna pomoć prevezla je dečaka u Urgentni centar, a detalji nesreće još nisu utvrđeni. U Hitnoj pomoći kazali su da je… »

"Ne ubijajte naše rode": Banaćani pisali predsedniku Libana, a ubrzo im je stigao ovaj odgovor

Blic 04.03.2018
Selo Taraš, blizu Zrenjanina, od 2015. godine nosi laskavu titulu "Evropsko selo roda", što ga svrstava u mrežu sela koju čine čak 16 država Starog kontinenta, gde su rode rado viđeni gosti. O privrženosti Banaćana tim pticama, govori i… »

U BiH ima 5.000 slepih i slabovidih osoba, a pse vodiče poseduju samo dve

Blic 04.03.2018
Za pomoć pri kretanju slepih i slabovidnih osoba često se koriste obučeni psi koje nije retkost videti na ulicama evropskih gradova, ali u BiH je stanje dosta drugačije. Od 5.000 registrovanih slepih i slabovidnih osoba na području cele BiH, samo dve… »

O ovome pričaju svi: Poznata pevačica klonirala psa

Blic 04.03.2018
Teško se nosila sa gubitkom voljenog kućnog ljubimca, pa se odlučila na korak koji mnogi i te kako osuđuju. Američka pevačica i glumica Barbra Strejsend izjavila je da je klonirala svog kućnog ljubimca, ženku tulearskog psa koja je uginula prošle… »