Kultura arhiva vesti 16.03.2018

Benksi muralom protestuje protiv zatvaranja turske umetnice

Radio 021 16.03.2018
Britanski ulični umetnik Benksi napravio je novi mural u Njujorku, u kome protestuje zbog zatvaranja turske slikarke i novinarke Zehre Dogan. Dogan je uhapšena kada je naslikala sliku na kojoj je prikazana turska zastava kako lepšra iznad ruševina… »

Vukosavljević: Narodni muzej biće otvoren na Vidovdan

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će Narodni muzej biti svečano otvoren na Vidovdan, 28. juna, čime će "biti ispravljena neverovatna nepravda koja je naneta kulturnom životu". "Ako ne bude invazije… »

Grozdani Olujić nagrada "Bora Stanković"

B92 16.03.2018
Nagrada "Borislav Stanković" za 2017. godinu dodeljena je Grozdani Olujić za celokupno delo, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnji roman "Preživeti do sutra", koji je objavila Srpska književna zadruga iz Beograda, saopštio je danas žiri. Žiri… »

Aca Seltik: Ukrstićemo instrumente sa muzičarima u Irskoj

Press 16.03.2018
Članovi benda "Orthodox Celts", posle 25 godina bavljenja irskom muzikom, u aprilu će konačno posetiti Irsku i kako ističe frontmen Aleksandar Petrović "ukrstiti instrumente sa muzičarima na ostrvu čiju muzičku tradiciju baštine". Foto:Fest Ok… »

Raspisan Konkurs za programe u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Danas 16.03.2018
Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za predlaganje programa/projekata u oblasti kulture i umetnosti čija je realizacija planirana u Kulturnom centru Srbije u Parizu u 2018. godini. Kako navode u saopštenju, pravo učešća imaju… »

Čuvena lepotica je tri puta pokušala da se ubije: Trudnoću je poredila sa tumorom, a ni danas ne voli sina!

Kurir 16.03.2018
Brižit Bardo upamćena je po lepoti i izuzetnom talentu, a malo ko zna da je bila u dubokoj depresiji, kao i da je čak tri puta sebi pokušala da oduzme život. Kako kaže, imala je sve ali bila je veoma nesrećna. "Možete da budete i bosonogi, ali da… »

Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD

B92 16.03.2018
Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija il bos"… »

Međunarodna premijera filma "Ederlezi rising" u Briselu

B92 16.03.2018
Srpski film "Ederlezi rising" reditelja Lazara Bodrože imaće međunarodnu premijeru 11. aprila na 37. Međunarodnom festivalu u Briselu, najavio je Filmski centar Srbije. Bodrožin debi, u kome glavne uloge igraju slovenački glumac Sabastijan Kavaca i… »

Nikola Stanoev: Zapad je Srbiji nametnuo sve najgore (video)

Pravda 16.03.2018
U trećem izdanju emisije "Forum" koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije gost je bio reper i novinar Nikola Stanoev. Stanoev, koji je završio Teološki fakultet, je govorio o urušenom sistemu vrednosti u Srbiji, zašto bira da… »

Danas je sve svedeno isključivo na politiku

Politika 16.03.2018
Stalno nas voze između dva apsurdna sadržaja, svetle budućnosti i slavne prošlosti, koja se u sadašnjosti nikoga i ne tiču. Kultni reditelj Egon Savin potpisuje svoju novu predstavu „Devedesete” po komadu Gorana Milenkovića na sceni „Raša… »