Kultura arhiva vesti 16.03.2018

„Aida” u Narodnom pozorištu

Politika 16.03.2018
Verdijeva opera u četiri čina „Aida” sa gostima iz Bugarske, članovima Državne opere iz Varne, izvedena je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. U naslovnoj ulozi bila je sopran Dimitrinka Rajčeva. Egipatski vojskovođa Radames bio je tenor… »

Laza Ristovski počinje da snima film: Posle 7 godina oblačim Čarape kralja Petra!

Kurir 16.03.2018
Publika misli da nas dvojica ličimo, to je sposobnost uživljavanja u likove koje igram. Za to su potrebni hrabrost i žrtva. Mnogi glumci nisu spremni da kopaju po sebi, zato su im i rezultati skromni. Prva klapa filma i serije „Čarape kralja… »

Ašhen Ataljanc za Kurir: Baletom pobeđujemo depresiju i stidljivost

Kurir 16.03.2018
Muzika pomaže pri lučenju endorfina, zato deca iz baletske sale izlaze nasmejana i srećna, kaže za Kurir slavna balerina. Balerina Ašhen Ataljanc radila je koreografiju za scenski spektakl za decu „U potrazi za snom“, koji će izvesti polaznici… »

Izabrano rešenje za spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu

N1 Info 16.03.2018
Rad ruskog skulptora Aleksandra Rukavišnjikova izabran je na dvostepenom međunarodnom konkursu za spomen-obeležje Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, objavljeno je na sajtu grada Beograda. Pored Rukavišnjikova, u izradi pobedničkog rešenja… »

(Foto) svi znate hit bijelog dugmeta iz 70-ih: Evo kako danas izgleda čuvena Selma!

Kurir 16.03.2018
Iako je rok muzika u Srbiji danas u zapećku, pretposlednje dve decenije prošlog veka je ovaj muzički pravac obeležio jugoslovensku scenu. Ipak, i u doba u kom je turbo folk preuzeo primat, vanvremenski rok hitovi iz 70-ih i 80-ih se rado pevaju i… »

Aca Seltik: Ukrstićemo instrumente sa muzičarima u Irskoj (video)

Srbija danas 16.03.2018
Frontmen Aca Seltik se neizmerno raduje dugo očekivanom putovanju. Članovi benda "Orthodox Celts", posle 25 godina bavljenja irskom muzikom, u aprilu će konačno posetiti Irsku i kako ističe frontmen Aleksandar Petrović "ukrstiti instrumente sa… »

Opisao neprijatnu situaciju: Čuvenom voditelju zabranili da uđe u avion, evo zašto!

Kurir 16.03.2018
Čuveni televizijski voditelj, heroj detinjstva mnogih mališana, Minja Subota, doživeo je neprijatnost na aerodromu, kada su umesto njegovog pravog imena, Milan, na avionsku kartu upisali nadimak po kojem ga svi znaju Na svu sreću, nesporazum je… »

(Foto) nema komplekse: Plus sajz manekenka pokazala telo na plaži!

Kurir 16.03.2018
Poznata plus- sajz manekenka Ešli Grajam (30) trenutno boravi u Majamiju, gde svakodnevno uživa na plaži. I dok čekamo da se pojave fotografije najnovije kampanje zbog koje i boravi na ovoj popularnoj destinaciji, paparaci su zabeležili njene… »

Karte za predstave upola cene građanima koji redovno plaćaju Infostan

B92 16.03.2018
Građani koji redovno izmiruju svoja dugovanja Javnom komunalnom preduzeću "Infostan tehnologije" mogu ostvariti popust od 50 odsto na ulaznice za pozorišne predstave u nekoliko pozorišta u Beogradu. Popust na ulaznice građani mogu da dobiju u Ateljeu… »

"Kraj 'Igre prestola' je sjajan, moja očekivanja su ispunjena, ali..."

B92 16.03.2018
Producenti kablovske mreže HBO potvrdili su da će u poslednjih nekoliko epizoda sledeće finalne sezone serije "Igra prestola" nekoliko likova umreti. O tome je nedavno govorila Frančeska Orsi iz kompanije HBO koja je prisustvovala čitanju scenarija… »