Kultura arhiva vesti 16.03.2018

Zrenjanin ponovo domaćin najstarijeg festivala pozorišta

Večernje novosti 16.03.2018
Poznati naslovi predstava na 68. smotri profesionalnih pozorišta Vojvodine. FESTIVAL profesionalnih pozorišta Vojvodine, najstariji pozorišni festival u regionu, održaće se ove godine šezdeset osmi put. Posle nekoliko godina pauze, domaćini su mu… »

Redovnim platišama Infostana u Beogradu popust za pozorišta

N1 Info 16.03.2018
Građani koji redovno izmiruju svoja dugovanja Javnom-komunalnom preduzeću "Infostan tehnologije" mogu ostvariti popust od 50 odsto na ulaznice za pozorišne predstave u nekoliko pozorišta u Beogradu. Popust na ulaznice građani mogu da dobiju u Ateljeu… »

Izražajna snaga Bramsovog „Nemačkog rekvijema“

Danas 16.03.2018
Koncert Simfonijskog orkestra Bavarskog radija sa holandskim dirigentom Bernardom Haitinkom Veliki holandski dirigent Bernard Haitinik je bio 9. marta gost dirigent sa Simfonijskog orkestra i hora Bavarskog radija u Minhenu, a „Nemački rekvijem“… »

Ravno(dušno) do Kosova

Politika 16.03.2018
POVRATAK U BUDUĆNOST Posle 27. marta dobili smo i robovanje i grobove, nasuprot paroli „bolje rob nego grob“. Devedeset i devete nam je cela zemlja razorena, a Kosovo uglavnom ispražnjeno od Srba. Da li smo mogli drugačije? Svakako, ali bismo onda… »

Bluz može da bude i ljubav

Danas 16.03.2018
Vienna Blues Spring Festival od 20. marta do 30. aprila, 14. put „Bluz identifikovati sa depresijom smatram pogrešnim. Bluz može da bude i životna radost, kritički um, tvrdoglavost. Bluz može da predstavlja ljubav“, kaže austrijski književnik… »

Ni na samrti se nije odrekao ove dve stvari: Danas se navršava 16 godina od smrti Bate Stojkovića

Srbija danas 16.03.2018
Legenda živi! Danilo Bata Stojković - legenda jugoslovenskog glumišta. O njegovim ulogama i nagradama izlišno je i pričati jer je bio jedan od retkih umetnika koji je osvojio brojna priznanja i 16 godina nakon smrti i dalje ostao u srcima publike sa… »

Otkrila previše? Nataša Ninković progovorila o detaljima u "Ubicama mog oca" i napravila pometnju!

Srbija danas 16.03.2018
Serija koja je privukla ogromnu pažnju. Domaća serija "Ubice mog oca" privukla je ogromnu pažnju publike od samog početka. Gledaoci izgaraju od želje da saznaju čiji lik stoji iza gnusnih zločina, a za sada je jedna od okrivljenih Natalija… »

"Tačno je, Bono je dobio pasoš od Alije Izetbegovića": Istorija odnosa Srba i grupe U2

Nedeljnik 16.03.2018
Ako nam je gde iskustvo palanačko - onda je to u odnosu prema U2. Tu je Srbija ujedinjena i kao retko gde iracionalna. A kad bi neko realno pitao šta je glavna krivica U2 prema Srbima, teško da bi se baš nešto suvislo moglo reći. Gabaritnom turnejom… »

Podrška najstarijem srpskom profesionalnom teatru

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: „Srpsko narodno pozorište (SNP) uvek je bilo jedna od naših najvažnijih kulturnih institucija, a ne treba zaboraviti ni da je taj teatar inicirao osnivanje drugih, izuzetno važnih institucija i ustanova kao što su „Sterijino pozorje“… »

"A, kašike?" na festivalu u Velikoj Britaniji

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Na četvrtom međunarodnom Festivalu radio drame u Velikoj Britaniji sa ovogodišnjim radnim naslovom "Forms of things unknown", koji se održava u Hern Beju od 19. do 23. marta, učestvovaće trideset devet dramskih ostvarenja iz petnaest… »