Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Hašiš sakrili u tankovima i potopili u 20 tona dizela: Novi detalji najveće zaplene u regionu! (video)

Kurir 11.08.2018
Crnogorska policija još nije završila istragu o krijumčarenju 20 tona hašiša trgovačkim brodom "Remus" koji je najpre isplovio iz Zelenike kod Herceg Novog, ali o tome nisu želeli da daju više detalja. Sakupljanje obaveštajnih podataka i pažljiv… »

Bolje da znate: Ovo su bitna pravila na crnogorskim plažama!

Pravda 11.08.2018
Pre nego što prostrete svoj peškir na pesak ili ležaljku pogledajte ka kućici gde stoji spasilac. Na njoj stoji nešto što vam daje upozorenje da li je možda ipak pametnije da se danas ne kupate.... Zelena zastavica na crnogorskim plažama označava… »

Bura zbog Bajage: "Rat je prošao, od HR prave džamahiriju"

B92 11.08.2018
Vest da su se hrvatska udruženja veterana pobunila protiv nastupa srpskog pevača na Danima piva u Karlovcu i da su sprečili održavanje koncerta brzo se raširila. To piše zagrebački portal "Indeks" o "zabranjenom" nastupu Bajage u Karlovcu. Hrvatski… »

Vozač izbacio sve putnike iz autobusa: Očitao im lekciju, a sada ga svi slave kao heroja!

Kurir 11.08.2018
U autobusu broj 15 u Splitu pre neki dan se odigrala prava drama. Vozač Ante Bonacin je na trećoj stanici, na plaži Žnjan, video mladića s invaliditetom u kolicima kako čeka i otvorio mu vrata. Ali čim ih je otvorio, masa ljudi uletela je u autobus… »

Avaz: BiH se pretvara u centar za migrante, a država nema nikakav plan!

Kurir 11.08.2018
Evropska unija doniraće Bosni i Hercegovini dodatnih šest miliona evra za podršku u upravljanju migracijskim tokovima. Ova sredstva nadovezuju se na iznos od 1,5 miliona evra koji je postao operativan u junu, kako bi BiH odgovorila na hitne humanitarne… »

Mladi košarkaši Kosova ipak uspjeli stići u BiH

Al Jazeera 11.08.2018
Crnadak odbijao izdati vize pozivajući se na tvrdnju kako se tome protive srpski dužnosnici u KSBiH. Dvodnevno kašnjenje pretvorilo se u politički skandal bez presedana, jer je mladim kosovskim košarkašima ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak… »

Počeo 24. "Sarajevo film festival"

RTV 11.08.2018
SARAJEVO - Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu počeo je 24. "Sarajevo film festival", najveća regionalna filmska smotra. Ovogodišnji filmski festival otvorio je "Hladni rat", ostvarenje Pavela Pavlikovskog, reditelja nagrađenog Oskarom.… »

Pettigrew: Tražimo podršku Inzka za spomenik žrtvama u Prijedoru

Al Jazeera 11.08.2018
Zabrana postavljanja spomenika predstavlja kršenje ljudskih prava, kao i Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Profesor filozofije i studija za proučavanje holokausta i genocida s američkog državnog Southern Connecticut Univeziteta David Pettigrew… »

Užas na primorju: Devojčica (13) pala sa stene u Sutomoru, prebačena u KC u Podgorici sa ozbiljnim povredama

Kurir 11.08.2018
Trinaestogodišnja B. M. iz Sutomora koja se ozbiljno povredila prilikom pada sa stene u Sutomoru u sredu uveče, trenutno se nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Podgorici. Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović rekao je da je devojčica… »

Dete mu otela bivša supruga: Sa sinom otišla na more u Neum i nestala! Granična policija potvrdila da je napustila bih!

Kurir 11.08.2018
SARAJEVO - Mirza Laličić iz Sarajeva već 15 dana pokušava da sazna sudbinu svog petogodišnjeg sina O. L., kog je, prema njegovim rečima, otela njegova bivša supruga Sabina Behram. On tvrdi da je dogovor bio da Sabina ode sa detetom na more u Neum… »