Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Pakistan: U napadima troje mrtvih, šest ranjenih

Slobodna Evropa 11.08.2018
Pakistanski zvaničnici saopštili su danas da su u oružanom napadu poginula tri policajca i dodali da je u drugom samoubilačkom napadu povređeno šest osoba od kojih tri kineska inženjera. Oružani napadači otvorili su vatru na policijski kontrolni… »

Bez grama srama! Ušao u džamiju da krade: Tuzlanski imam objavio snimak drskog lopova i moli za pomoć! (video)

Kurir 11.08.2018
TUZLA - Imam džamije Kralja Abdulaha u Tuzli, efendija Edin Peštalić na svom Fejsbuk profilu objavio je snimak sa nadzornih kamera koji otkriva mlađeg muškarca kako krade novac iz sergije. "Ovo je lopov koji je pred džuma-namaz krao iz sergije u… »

U Bitolju teče mleko, samo im još med fali: Građani u panici zbog pobelele reke, niko od nadležnih se ne oglašava!

Kurir 11.08.2018
BITOLJ - Reka Dragor koja teče kroz Bitolj danas je potpuno pobelela. Građani su zabrinuti, ali se istovremeno i šale. Oni su objavili fotografiju "bele reke" uz ironičan komentar "U Bitolju teče mleko, samo još med fali". Niko od nadležnih se još… »

Makedonija podeljena čeka referendum

RTS 11.08.2018
Referendum o promeni imena Makedonije, koji je uslov za članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji, zakazan za 30. septembar, podelio je zemlju. Pojedini, za sada ne i glavna opoziciona partija VMRO-DPMNE, pozivaju na bojkot. Vlasti, sa druge strane, u prilog… »

UN pozvao na istragu o napadu na autobus s decom u Jemenu

Slobodna Evropa 11.08.2018
Savet bezbednosti UN pozvao je na "verodostojnu istragu" o napadu u Jemenu, pripisanom koaliciji predvođenoj Saudijskom Arabijom, u kojem je stradalo 29 dece. Britanska ambasadorka UN Karen Pirs, čija zemlja predsedava Savetom bezbednosti UN, izrazila… »

Uprkos vrućini: Kinezi rade po svome

Večernje novosti 11.08.2018
Tropski dani pojačali nadzor inspekcije za zaštitu na radu u Crnoj Gori. Putari sa Dalekog istoka ručaju od 11 do 12, a odmaraju od 12 do 14. VISOKE temperature diktiraju organizaciju poslova onih koji rade na otvorenom. Pravila su precizna -… »

Uznemirujući video saobraćajke kod zadra: Motociklista se zakucao dok je preticao!

Kurir 11.08.2018
ZADAR - U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Vodicama vozač motora udario je u automobil koji jemiznenada odlučio da skrene. Srećom, motociklista je prošao samo sa lakšim povredama. naime 6. avgusta u Vodicama u sudaru sa automobilom povređen… »

Strane neto investicije u BiH pale za 57,7 odsto

Blic 11.08.2018
Neto strane direktne investicije u Bosni i Hercegovini u prvom tromesečju 2018. godine pale su na 70,1 milion KM, što predstavlja pad od 57,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju zvanične brojke. Švajcarska je u posmatranom periodu bila… »

Smrt na motociklu: Tragedija u Petnjici kod Berana

Večernje novosti 11.08.2018
Nesrećni čovek je upravljao motociklom iz pravca Berana i u jednom momentu je izgubio kontrolu nad njim i udario u bankinu. U petak oko 19 sati u mestu Plandišta kod motela u Petnjici, poginuo je Mujo K. Rastoder (63). Nesrećni čovek je upravljao… »

Narodni heroji Crne Gore: Pre odlaska u rat uz ispoved imali i pričest

Večernje novosti 11.08.2018
Kako su narodni heroji Crne Gore iz Drugog svetskog rata odlazili na gubilišta. OVIH dana (ne)očekivano se otvorilo pitanje da li su crnogorski narodni heroji iz Drugog svetskog rata na gubilišta odlazili nakon ispovedanja i primanja svete tajne… »