Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Johanis: Nema opravdanja za brutalnost policije na protestu

RTS 11.08.2018
Rumunski predsednik Klaus Johanis zatražio je od ministarke unutrašnjih poslova Karmen Den da preuzme odgovornost za postupke policije tokom incidenata na antivladinim protestima u Bukureštu. Klaus Johanis je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta… »

Erdogan obećao odgovor na pretnje SAD

Slobodna Evropa 11.08.2018
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je danas da će odgovoriti na pretnje SAD vezano za američkog pastora u zatočeništvu u Turskoj dok napetost raste izmedju dve zemlje, saveznice u NATO-u. "Loše je usuditi se da Tursku stavite na kolena s… »

Hladno pivo ne nastupa umesto Bajage u Karlovcu

Slobodna Evropa 11.08.2018
Posle medijskih navoda da je nastup srpskog muzičara Momčila Bajagiće Bajage na Danima piva u Karlovcu otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja, bend Hladno pivo, koji je navodno trebalo da bude zamena, saopštio je da neće svirati na toj… »

Automobil na jestivo ulje

Slobodna Evropa 11.08.2018
Fikret Čaušević iz Bihaća vozi automobil, ali ne posjećuje benzinske pumpe. On, umjesto benzina u svog ljubimca na četiri točka sipa - obično jestivo ulje. Sada putuje bez velikih troškova, ali je već uložio mnogo, jer je do svog izuma uništio… »

Kako je u Srebrenici bilo nekada

Slobodna Evropa 11.08.2018
U Srebrenici je po deseti put održana manifestacija pod nazivom „Kao nekad prije“. Na taj način želi se obnoviti druženje i pokazati kako je to nekada izgledalo, prije nego što je svijet obišla tragična priča o događajima u ovom gradu. Stigao… »

Komentar: Ajkule

Večernje novosti 11.08.2018
Jug Jadrana je tokom nedelje koja ostaje za nama talasala priča o - ajkuli. JUG Jadrana je tokom nedelje koja ostaje za nama talasala priča o - ajkuli. Nju je u Bečićima "video" neimenovani turista, poterao nadležne na pretraživanje obale, nahranio… »

Biseri prirode: Otkrijte šta su čobani i hajduci tražili u pećinama u Srpskoj, a turistima je nedostupno

Blic 11.08.2018
U Republici Srpskoj je do sada istraženo 14 pećina. Speleolozi tvrde da su sve one pravi biseri prirode, koji bi mogli primamiti hiljade turista. Ipak, turistima su delimično dostupne samo Rastuška pećina kod Teslića i Orlovača kod Pala, i to samo… »

Od kuvara napravili zločince: Obelodaljen sadržaj izveštaja komisije za Srebrenicu

Večernje novosti 11.08.2018
Bez provere na spornom spisku 20.150 pripadnika VRS i MUP, ali i drugih. KOMISIJA za Srebrenicu, koja je formirana 2004, radila je pod snažnim pritiskom visokog predstavnika sa unapred određenim rezultatima koje je morala postići, navodi se u… »

"Uleteli su preko čoveka u kolicima, zaustavio sam bus..."

B92 11.08.2018
Split -- Splitski vozač autobusa gradskog saobraćaja Ante Bonacin održao je lekciju mnogima kada je u vozilo propustio čoveka u invalidskim kolicima. On je za hrvatske medije iz svoje perspektive ispričao šta se tačno dogodilo. Dovezao je autobus… »

Zarif: Neće biti sastanka između Irana i SAD

Slobodna Evropa 11.08.2018
Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif isključio je danas mogućnost sastanka između Iranaca i Amerikanaca pošto su SAD ponovo uvele sankcije Iranu. To je prvi put da Iran izričito isključuje ponudu za dijalog američkog predsednika Donalda… »