Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

Portal eKapija osvojio nagradu publike na izboru Top 50 za 2018. godinu

PC Press 24.01.2019
Publika je rekla svoje a sada je red na nas i da ozvaničimo. Na glasanju publike poslovni i investicioni portal eKapija je pobrao najviše vaših simpatija, pa smo dobili i prvog nosioca jedne od Top50 nagrada za 2018. godinu. Kao što znate, najbolje… »

"Boing" testirao leteći automobil (video)

Večernje novosti 24.01.2019
Kompanija "Boing" saopštila je da je njen prototip letećeg automobila na kratko danas lebdeo u vazduhu tokom probnog leta. Kompanija "Boing" saopštila je da je njen prototip letećeg automobila na kratko danas lebdeo u vazduhu tokom probnog leta… »

Samsung predstavio novi SSD 970 EVO Plus

Benchmark 24.01.2019
Saopštenje za javnost Kompanija Samsung predstavila je Samsung 970 EVO Plus, najnovije poboljšanje u svom Non-Volatile Memory Express (NVMe) SSD portfoliju. Zahvaljujući vrhunskim performansama i kapacitetu do dva terabajta, Samsung 970 EVO Plus… »

Ko je mladi Huan Guaido (35), čovek kojeg Zapad priznaje kao novog predsednika Venecuele? (video)

Pravda 24.01.2019
Do relativno nedavno Huan Guaido (35) bio je malo poznati venecuelanski političar. Od sinoć, za veliki broj zemalja na čelu sa SAD, on je predsednik te zemlje. Ko je Guaido, čovek koji je sam sebe proglasio za predsednika nakon krvavih protesta… »

Apple od 2020. potpuno prelazi na novu generaciju OLED ekrana

Nova energija 24.01.2019
Pored toga što će svi OLED ekrani najnovije generacije 2020. stići za sve modele iPhone-a, ta tehnologija mogla bi da omogući radikalniji dizajn Apple pametnih telefona. Budući modeli mogli bi da imaju savitljive ekrane ili bi im nova tehnologija… »

"Rajski vrt više ne postoj, uništili smo planetu"

RTV 24.01.2019
DAVOS - "Holocena se završila. Rajski vrt više ne postoji". Ovo su reči poznatog britanskog prirodnjaka i televizijskog novinara, 92-godišnji ser Dejvid Atenboroua na svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Sada, više nego ikada, čovek je izgubio vezu… »

Robot za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila: Ruski ''Uran-9'' (video)

Pravda 24.01.2019
Ruska vojska je primila u naoružanje borbeni robotizovani kompleks Uran-9, izjavio je generalni direktor koncerna Kalašnjikov Vladimir Dmitriev. „Generalno, Uran je dobra naučna i tehnička rezerva za dodatne proizvode“, rekao je Dmitriev za medije… »

On je pukovnik ruskih specijalaca i najobučeniji vojnik: Pogledajte čoveka kog je trenirao Staljinov saradnik! (video)

Pravda 24.01.2019
Ruski sistem, odnosno sistema, kako je Rusi nazivaju, iako stara veština, dobro je rešenje za izazove koje nameće moderan način života. Sa svojim specifičnostima donosi niz prednosti u odnosu na većinu borilačkih veština jer, između ostalog… »

Najmračnija tajna miloševića! Mira htela da im prekrati muke na tajnovitom mestu?

Srbija danas 24.01.2019
Mira Marković htela je da sa suprugom Slobodanom Miloševićem zajedno skonča u bunkeru! Nekadašnja prva dama, naime, nije mogla da prihvati činjenicu da je Milošević gubitnik izbora u septembru 2000. godine, pa je na takvu sumanutu ideju došla… »

Go Green in the city: Takmičenje za energetski održivije gradove

Danas 24.01.2019
Devetu godinu zaredom, pokrenuta je kampanja “Go Green”, jedno od najvećih svetskih takmičenja za studente inženjerstva i biznisa sa fokusom na zelenu energiju i korišćenje obnovljivih izvora. Godišnje globalno studentsko takmičenje čiji je… »