Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

LG 5G telefon će imati Snapdragon 855 čipset i jedinstven sistem hlađenja

Benchmark 24.01.2019
Pet meseci nakon što je prvo nagovestio 5G telefon, LG je sada objavio da će dolazeći uređaj debitovati tokom MWC 2019 konferencije, krajem februara. Južnokorejska kompanija je objavila i neke najbitnije detalje o dolazećem telefonu. LG 5G će biti… »

Vault: Eksperti razvili bržu i efikasniju kriptovalutu

PC Press 24.01.2019
Stručnjaci sa Tehnološkog instituta u Masačusetsu (MIT) razvili su novu kriptovalutu koja drastično smanjuje broj korisnika koji moraju da se priključe mreži i verifikuju transakcije – za čak 99% u odnosu na trenutno aktuelne valute… »

Jeff Bezos testirao raketu za komercijalne letove

PC Press 24.01.2019
Američki milijarder Jeff Bezos testirao je raketu New Shepard kako bi je koristio za komercijalne letove. Ukoliko sve prođe kako treba uskoro ćemo uživati u bestežinskom stanju. Kako je stvar bontona da svaki milijarder ima svoj svemirski projekat… »

Jak vetar prevrnuo svemirsku letelicu „Spejs iksa“

RTS 24.01.2019
Prototip rakete „Spejs iksa“, koja bi jednog dana mogla da odnese i ljudsku posadu na druge planete poput Marsa, prevrnuo se pod naletima jakog vetra dok je uspravno stajao u postrojenju u Boka Čika u Teksasu. Letelica je pretrpela ozbiljna… »

Resident Evil 2 Remake najavni trejler (video)

Benchmark 24.01.2019
Capcom je spreman da objavi Resident Evil 2 Remake igru, a ovo potvrđuje i "launch" trejler koji je objavljen juče. Za fanove popularniog serijala, Capcom je odlučio da iz temelja redizajnira klasični Resident Evil 2, a u trejleru je moguće videti… »

Vodič za lakše snalaženje u osam zemalja Podunavlja

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Građani koji planiraju da žive i rade u osam zemalja Podunavlja na jednom sajtu mogu pronaći sve potrebne informacije o boravku, zapošljavanju, zdravstvenom i obrazovnom sistemu, kao i o učenju jezika u tim državama. Informacijama mogu… »

Amazon: Novi robot-kurir za premijum isporuke

PC Press 24.01.2019
Sve je jasnije da će budućnost isporuka paketa doći u obliku robotizovanih flota, čiji će mehanički pripadnici biti zaduženi za isporučivanje pošiljki od proizvodnih pogona do kućnog praga. Jedan od učesnika u ovoj evoluciji mogao bi da bude… »

Linta odbrusio SDA: Oni otvoreno krše Ustav i Dejtonski sporazum, niko nema prava da srpskom narodu određuje ime njegove…

Pravda 24.01.2019
Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta smatra da SDA otvoreno krši Ustav BiH i Dejton najavom da će pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja imena Republike Srpske. Linta je rekao da je… »

Raketa Starship Hopper oštećena nakon snažnih vetrova u Teksasu

PC Press 24.01.2019
Elon Musk je saopštio da je Hopper verzija Starship letelice oštećena usled jakih vetrova u Teksasu, te da će za popravku biti potrebno nekoliko nedelja. Na društvenim mrežama se ubrzo pojavila i fotografija oštećene letelice, na kojoj se vidi da… »

LG imenovao novog generalnog direktora za region Centralno-južne Evrope

Personal magazin 24.01.2019
Hjeong Tae Kim (Hyeong Tae Kim) postavljen je za novog regionalnog predsednika kompanije LG Electronics (LG) za region Centralno-južne Evrope, sa predstavništvom u Budimpešti. Kim će, osim u Mađarskoj i…. Hjeong Tae Kim (Hyeong Tae Kim) postavljen… »