Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

TO JE TO! Galaxy S10 i S10+ na fotografijama uživo

Benchmark 24.01.2019
Pojavile su se najnovije fotografije dolazećih Galaxy S10 i S10+ telefona. Ai, ovoga puta se ne radi o zamućenim slikama lošeg kvaliteta već su u pitanju fotografije visoke rezolucije. Finalne verzije uređaja će možda imati manje ili nikakve… »

Procurela fotografija ukazuje na Nvidia GTX Turing brendiranje

Benchmark 24.01.2019
Fotografija, koja je najverovatnije prikazana tokom sastanka sa partnerima, ukazuje na referentni dizajn GTX 1660 grafičke karte kao i GTX Turing brendiranje. Ovo je najverovatnije potvrda dolazećih Turing grafičkih karti, koje stižu bez ray tracing… »

Drecun žestoko odgovorio Haradinaju: Hoće kako SAD kažu, a da se ''ne obruka''

Pravda 24.01.2019
Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun smatra da će dodatne takse na KiM na robu iz centralne Srbije biti ukinute i ocenjuje da premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj sada pokušava da postupi u skladu sa… »

„Putin mi nije mentor“ Dodik: Predsednik Ruske Federacije rekao mi da sam dobar, kao što mi Amerikanci kažu da sam loš…

Pravda 24.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Putin nije njegov mentor, ni u kom smislu, već da je on predsednik prijateljske zemlje i da deli neke njegove stavove. – Veoma sam zahvalan Putinu na podršci, u svemu tome je vidljivo da… »

Američki vojni analitičari opomnjiu: Ne ulazite u Venecuelu, tamo vas čekaju ruski Su-30 i s-300

Pravda 24.01.2019
Usred tenzija između Venecuele i SAD-a, pojavile su se analize u vezi sa odbranom koju ima južnoamerička zemlja i kako se može savladati. Magazin Military Watch analizirao je situaciju i uočio da Venecuela ima naprednu, vojnu opremu. Zemlja ima… »

U Srbiji zarađuju hiljade evra na podrigivanju i psovanju: Psihoterapeut progovorio o fenomenu jutjubera i posle njegovog…

Kurir 24.01.2019
Najveći idoli mladih u Srbiji postali su njihovi vršnjaci koji na internetu imaju svoje kanale. Najpopularniji imaju veću gledanost od RTS. Zarađuju i do nekoliko hiljada evra mesečno. Pevaju, kuvaju, šminkaju se, oblače, savetuju, igraju igrice… »

Rani test Samsung Galaxy M20 telefona ukazuje na dug radni vek baterije

Benchmark 24.01.2019
Jedan od dugogodišnjih Samsung korisnika i članova Samsung Community foruma dobio je Galaxy M20 na testiranje, što je on i uradio - i to javno. Ukupan zaključak iz testiranja telefona bi mogao biti taj da je velika baterija bitna karakteristika… »

Novi Sony Aibo psić robot dolazi i u boji čokolade

IT svet 24.01.2019
Sony je najavio prvu novu varijantu boja svog poništenog Aibo psa robota. “Choco Edition” daje Aibo kaput u dve lepe nijanse smeđe boje, zadržavajući bele noge i šape. Dostupan je za naručivanje u Japanu, a isporuka će početi 1. februara… »

Super Mario stiže na pametne telefone

B92 24.01.2019
Iako je Nintendo dugo najavljivao proširivanje platformi na kojima će igrica "Super Mario Kart" biti dostupna, ove godine će se to napokon ostvariti. Tačan datum objavljivanja igrice nije poznat, osim da se očekuje u martu, ali kritičari veruju kako… »

Nismo svesni koliko smo "goli": Društvene mreže znaju sve o vama, čak i kad nemate nalog!

Srbija danas 24.01.2019
Privatnost više ne postoji. Novo istraživanje pokazalo je da društvene mreže poput Facebooka i Twittera mogu da saznaju šokantnu količinu informacija o korisnicima, čak i kad oni nemaju sopstveni nalog. Istraživači su pregledali javno dostupne… »