Izvor: Politika arhiva vesti 30.01.2019

Tusk: Nema novih pregovora o sporazumu o Bregzitu

Politika 30.01.2019
BRISEL – Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je sinoć da se o sporazumu o razlazu Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva neće ponovo pregovarati, a nakon što je premijerka Tereza Mej najavila da će pokušati da preinači dogovor o… »

Čikago okovan polarnom hladnoćom

Politika 30.01.2019
Zatvorene sve škole od Severne Dakote do Pensilvanije, univerziteti, državne ustanove, pošte i banke, a ne radi ni većina privatnih kompanija.- Najhladniji je dan u poslednjih 35 godina. ČIKAGO - Rekordno niske temperature izmerena su danas u Čikagu… »

Šarčević: Ne smeta mi podrška profesora protestima

Politika 30.01.2019
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je povodom podrške dela akademske zajednice građanskim protestima da je neumesno praviti spiskove na fakultetu, kao i da mu ta podrška ne smeta, jer „nema tu ozbiljnih… »

Milojević zadovoljan šansama i zalaganjem

Politika 30.01.2019
Nakon trijumfa nad kiparskim Akritasom (8:1), fudbaleri Crvene zvezde slavili su i u drugom kontrolnom meču pošto su juče bili bolji od nemačkog niželigaša Nordhauzena (2:0). Strelci za crveno-bele bili su Stefan Hajdin u trećem i Branko Jovičić… »

Maduro spreman za razgovor sa opozicijom

Politika 30.01.2019
KARAKAS – Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro poručio je da je spreman da razgovara sa opozicijom, ali uz učešće međunarodnih posrednika. „Spreman sam da sednem za pregovarački sto sa opozicijom i razgovaram zbog dobrobiti Venecuele, mira i… »

Saša Janković napustio PSG na Svetog Savu

Politika 30.01.2019
Čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put, to nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu, stoga se iščlanjujem iz Pokreta, stoji u pismu osnivača PSG-a. Rade Veljanovski, koji je vodio Pokret slobodnih građana u… »

Prosečna plata oficira 681 evro

Politika 30.01.2019
Nastavićemo da jačamo i da se razvijamo jer Srbija zaslužuje takvu Vojsku, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je obišao Tehnički-opitni centar u Nikincima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. On je naglasio da se vodi računa i o… »

Stefanović: Pravosuđe pušta naoružane kriminalce da se šetaju po Beogradu

Politika 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su mnogi od uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji pušteni na slobodu i za to okrivio pravosudne organe. Stefanović je novinarima rekao da zna da bi ljudi voleli da za dve… »

Uhapšena dva francuska novinara u Venecueli

Politika 30.01.2019
PARIZ - U Venecueli su uhapšena dva francuska novinara, koja su pokrivala politička previranja u toj zemlji, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani diplomatski izvor. Kako navodi, francuska ambasada radi na njihovom oslobađanju. „Potvrđujemo… »

U Beogradu će biti postavljeno 1.000 kamera na 800 lokacija

Politika 30.01.2019
U Beogradu će, u naredne dve godine, na 800 lokacija biti postavljeno oko 1.000 video-kamera, čime će se smanjiti broj izvršenja krivičnih dela, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Video-nadzorom će, kaže ministar… »