Izvor: Politika arhiva vesti 30.01.2019

Nov prostor i predstave Narodnog pozorišta

Politika 30.01.2019
Nacionalni teatar promovisao scenu na Dorćolu i najavio dve premijere po delima Borisava Stankovića, dramu „Nečista krv”, operu „Koštana”. Šta je to savremeno i važno danas u stvaralaštvu Bore Stankovića tokom naredna dva i po meseca… »

Marković: Ulemek je izmanipulisan da me okrivi

Politika 30.01.2019
Ja pred ovim sudom ne branim sebe, nemam od čega da se branim, želim da se sazna istina, rekao je u završnoj reči bivši šef RDB-a. Kompletna optužnica je neozbiljna. Moja jedina krivica je što sam bio načelnik Resora državne bezbednosti u vreme… »

Ukidanje taksi u interesu i Srba i Albanaca

Politika 30.01.2019
ZVEČAN - U interesu i Srba i Albanaca je da se ukinu takse koje su privremene prištinske vlasti uvele na srpsku robu, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i ocenio da one ne donose šansu za rešavanje problema koji postoje na KiM i u… »

Zvezda izgubila u gostima od Limoža

Politika 30.01.2019
LIMOŽ - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u gostima od Limoža sa 72:71 (15:16, 25:19, 8:25, 24:11) i ostali bez šanse za prolaz iz G grupe Top 16 faze Evrokupa. Crveno-beli su izgubili dobijen meč tako što su vodili sedam razlike dva minuta pre… »

Palestinci traže posmatrače UN na Zapadnoj obali

Politika 30.01.2019
HEBRON - Palestinske vlasti su zatražile od UN da pošalju stalnu misiju u okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim, nakon što je Izrael saopštio da suspenduje rad posmatračke misije koja je više od 20 godina bila u gradu Hebronu. Palestinski… »

Preminuo Draško Ređep

Politika 30.01.2019
Draško Ređep, književnik, filmski poslenik, kritičar, jedan od najvećih srpskih erudita, preminuo je juče u Novom Sadu u 84. godini, saopštio je njegov izdavač, vlasnik novosadske izdavačke kuće „Prometej” Zoran Kolundžija, prenosi Tanjug… »

Plate beogradskih vaspitačica veće šest odsto

Politika 30.01.2019
Zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom januarske plate dobiće i dodatno povećanje od šest odsto, najavio je danas beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, prenosi Tanjug. „Sa drugim delom januarske… »

Posetu Srbiji Pahor završio posetom beogradskoj nadbiskupiji

Politika 30.01.2019
Predsednik Slovenije Borut Pahor završio je zvaničnu posetu Srbiji polaganjem venca na spomenik Neznanom junaku na Avali i posetom beogradskoj nadbiskupiji. Slovenačka agencija STA, pozivajući se na saopštenje iz Pahorovog kabineta, prenela je da je… »

Uvesti potpunu zabranu pušenja na javnim mestima

Politika 30.01.2019
Direktorka Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Žofija Pustai izjavila je danas da je vreme da Srbija konačno uvede potpunu zabranu pušenja, veće akcize na duvanske proizvode, ali i slikovne poruke upozorenja koje odavno imaju… »

Srpska ćirilica sedam godina na internetu

Politika 30.01.2019
Korisnici svetske mreže danas dobijaju kvalitetan font, čiji je nedostatak jedan od glavnih razloga za slabo korišćenje našeg internet domena. Sedmi rođendan ćiriličkog .srb domena, koji korisnicima srpske internet zajednice omogućava jednaku… »