Izvor: Politika arhiva vesti 30.01.2019

Od dečjih pesama do Baha i „Pepersa”

Politika 30.01.2019
Raspevani mališani, učenici „Muzičke radionice”, uveli su sve posetioce Ustanove kulture „Parobrod” u čarobni svet muzike. Deca su izvela pesmu o notama koje pokušavaju da pređu reku i njihovim nastupom je počeo koncert Muzičkog centra… »

Neizvesna sudbina Topovskih šupa

Politika 30.01.2019
U Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograda tvrde da još nemaju jasan stav jevrejske zajednice u vezi sa gradnjom šoping mola na lokaciji nekadašnjeg logora iz Drugog svetskog rata. Kakva će biti sudbina sačuvanih objekata logora Topovske šupe… »

Zbog radova na pruzi ukida se linija Beograd – Novi Sad

Politika 30.01.2019
Zbog infrastrukturnih radova od 1. februara obustavlja se železnički saobraćaj na relaciji Beograd - Novi Sad, kao i nekoliko polazaka iz Beograda na međunarodnim linijama, saopštila je „Srbija voz”. Vozovi u unutrašnjem saobraćaju… »

Dela Sen-Sansa i Franka

Politika 30.01.2019
U Kolarčevoj Muzičkoj galeriji gotovo da nije bilo mesta za sve koji su želeli da prisustvuju koncertu klavirskog kvinteta. Na repertoaru su bila dela Kamija Sen-Sansa i Sezara Franka. Talentovani umetnici, dobitnici mnogobrojnih nagrada u zemlji i… »

Srbija napredovala na listi ekonomskih sloboda za 11 mesta

Politika 30.01.2019
VAŠINGTON – Srbija je napredovala po indeksu ekonomskih sloboda na listi „Heritidž fondacije” za 2019. godinu, zauzevši 69. mesto među 180 rangiranih zemalja, što je za 11 pozicija bolje u odnosu na prethodnu godinu. Ukupan skor Srbije, kako se… »

Objavljen snimak lansiranja kineske rakete „ubice nosača aviona” (VIDEO)

Politika 30.01.2019
Kineski mediji objavili su prvi snimak lansiranja balističke rakete DF-26. Ova raketa, koja se lansira sa specijalnog vozila, prema raspoloživim podacima ima domet do 5.740 kilometara. Može da nosi nuklearnu i klasičnu bojevu glavu, ali ono što je… »

Partizan pre Zvezde i Nemačke

Politika 30.01.2019
„Presudile su emocije jer sam hteo da zaigram za klub za koji navijam od malena, kaže Radivoj Bosić. – Idoli Saša Ilić i Kristjano Ronaldo, glavne odlike brzina i igra jedan na jedan. Možda će mlađani Radivoj Bosić jednog dana biti fudbaler… »

Ubuduće različite cene dnevne parking karte

Politika 30.01.2019
Ideja je da se vozači motivišu da poštuju vremensko ograničenje parkiranja, najavljuju u „Parking servisu”. – Zahtev za poskupljenje još nije stigao pred gradonačelnika. Cena dnevne parking karte, među Beograđanima poznatija kao kazna… »

Drugi vek Miljka Stojanovića

Politika 30.01.2019
Rođendansku sedeljku o stotom rođendanu najstarijeg meštanina priredili rukovodioci MZ Mrčajevci, Fudbalskog kluba Orlovac i KUD-a „Radiša Poštić” iz ovog sela. Mrčajevci – Držeći se dva pouzdana oslonca, unuke Mar, sa jedne, i štapa, sa… »

Mladi se sve češće druže u nargila baru

Politika 30.01.2019
Iako u Srbiji nema zavisnika od pušenja takozvane šiše, sve je više tinejdžera koji iz razonode probaju ovaj toksični proizvod. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je da, iako je pušenje cigareta dostiglo najniži nivo u… »